Övrigt

Koppellagen

2015-04-02 22:11 #0 av: Cahira

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter. Där står att hundar ska hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt.

Denna artikel är en påminnelse om koppeltvång nu när vilda fåglar och andra djur ska ha sina ungar. Läs mer här: http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/Det-har-galler/Hundar-i-naturen/

och här: http://www.natursidan.se/nyheter/kom-ihag-hundar-ska-vara-kopplade-nu/

Nu kan brott mot denna lag till och med ge böter. http://www.expressen.se/nyheter/nu-kan-hund-utan-koppel-ge-boter/

Vet att expressen är kanske inte bästa källan i världen, men det är viktigt att tänka på ändå. Lägg på minnet! 1 mars till 20 augusti. 


Bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl
2015-04-02 22:34 #1 av: Stallmima

Hur går anmälan och bevisning till om man ser en hund okopplad nu?  Mobilfilm eller?  Det kan vara svårt att få reda på namnet på hundägaren tror jag  Funderar

Anmäl
2015-04-02 22:39 #2 av: Cahira

En hund får vara lös om den är under sådan kontroll/lydnad att det är samma som om den vore kopplad. Tyvärr väljer folk att tolka det fritt eller något för många lösa är inte under denna kontroll. Speciellt i skogen där djurbebisar finns överallt. 

Hur man anmäler tror jag du får bäst svar av polisen. 

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.