Annons:
Etikett01-allmänt
Läst 3820 ggr
**Malin**
11/29/13, 12:41 PM

29/11 Vad ska jag gjöra?=/

Hej ,jag har en amstaff valp o hon är 5,5 månader .

jag tränar med henne vi är även ute o rastar (inga mega långa promenader !!)så tack inga klago grejer här VILL BARA HA HJÄLP!

O hon både kissar o bajsar inne o det är flera gåner om dagen ,hur gjorde ni eller hur gjorde era hundar ?

Jag är vääldigt tacksamm för svar =)

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

Annons:
Olga RW
11/29/13, 3:31 PM
#1

Hur ofta rastar du henne?

__________________________________________
PL & SE UCH Wood Forest An EZ Perfect Ten "Tenny"
KBH JV-08 Amazing Dragoness Blue Florida "Ami"
FI & SE UCH Stand Strong Back In Business "Fjant"
FI & SE UCH Basic Blue Angel Eyes "Lillan"
FI & SE UCH Basic Blue All Sparks "Sparky"
Basic Blue Axess To Fame "Maya"
SE & FI UCH Kendi HaGa Zanavykas "Kendi"

papito
11/29/13, 4:42 PM
#2

De beror på. Bor du i hus eller har trädgård så fort hon gör innen lyft ut henne så hon vet var hon ska kissa. Annars går du väl gå ut med henne fler gånger

**Malin**
11/29/13, 4:49 PM
#3

Jag bor i villa o släpper ut henne jääämt =/ o ute o promenerar lite så fort hon kommer n pissar hon inne !!! skiter inne =//

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

**Malin**
11/29/13, 4:54 PM
#4

Hon tuggar även söneder allt !! öppnar alla haspar tuggar sönder skor kläder ligg platser kläder snor mat från överallt (om hon kan ) o då vill jag säga att på morgonen promenerar vi ca 15 min i bland 20 (hon får spring av sig ,går upp vid 5 på morgonen o sen dags för foder då får hon leta efter maten i olika delar innom hallen även lite olika foder boll eller så gömmer jag det i en toarulle som hon får öppna brukar även ha en kastrull så hon får kämpa lite o bli trött i huvudet =/ tränar valpkurder mm lär oss trix ja en massa spårar så hon ska tröttna men nee=// ghaa blir galen på min lilla donna =// men jag älskar ju henne=))

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

Olga RW
11/29/13, 7:48 PM
#5

Rasta henne efter vila, mat och bus. Så har vi alltid gjort och valparna blivit rumsrena fort. Skärma av henne när du lämnar henne själv så att hon inte springer runt i hela huset och hittar på hyffs när hon är själv. Plocka bort allt som är av värde som hon kan tugga på där hon är.

Jag skulle tipsa om passivitetsövningar, lär henne att kunna ha tråkigt.

__________________________________________
PL & SE UCH Wood Forest An EZ Perfect Ten "Tenny"
KBH JV-08 Amazing Dragoness Blue Florida "Ami"
FI & SE UCH Stand Strong Back In Business "Fjant"
FI & SE UCH Basic Blue Angel Eyes "Lillan"
FI & SE UCH Basic Blue All Sparks "Sparky"
Basic Blue Axess To Fame "Maya"
SE & FI UCH Kendi HaGa Zanavykas "Kendi"

**Malin**
11/29/13, 7:52 PM
#6

Ja pricis detta jag gjör rasta henne när du säger =)) hon är vääldigt bra på passivitets övningar ,för när vi inte gjör något gjör hon inget mm alltså dessa saker ni säger det har jag gjort ! tränar lydnad o ska sen tävla haft en amstaff o gått genom detta med henne ,så det vet jag ..men min lilla nu är lite mer =)) det är både bra o dåligt =)) det bra är att hon älskar lydnad ,jag siktar så högt jag kan ,det dåliga hon sätter sig preci där hon är o kissar hon kan bara ligga o sen bara resa sig o pissa eller skita =/

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

Annons:
Kringlan64
11/29/13, 8:02 PM
#7

Glöm inte att berömma när hon gör nåt utomhus. Om du ser när hon ska sätta sig inom hus, fort ut. Visa att det är där det ska ske. Mkt beröm. När hunden väl fattar och förstår vänder det. Håll UT OCH HA TÅLAMOD. Det är bara en valp. Första året ska dom lära sig att förstå omvärlden, socialisera, och hantera sin vardag tillsammans med dig. Ditt jobb är att choacha henne igenom så att hon blir en trygg och glad hund som förstår vad som förväntas av henne. Lycka till.

pv60
12/4/13, 6:32 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Våra två tikar tog också lång tid att få rumsrena. Vi bor i hus och det har varit fri tillgång till att gå ut. Den yngsta betedde sig precis som din gör. Det tog slut tvärt. Den äldsta blev inte rumsren förrän efter 10 månader! Ingen var våra tidigare hundar har varit så "svåra". Bara att ta det lugnt och vara tålmodig. Det blir bra till slut.

imsuchadiva
12/4/13, 10:59 PM
#9

Är du ute med henne tills hon gjort sina behov ute? Eller går du in efter en stund trots att inget har hänt?

**Malin**
12/5/13, 7:39 PM
#10

Jag skrev väll att jag är ute rätt länge ?;)

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

imsuchadiva
12/5/13, 7:44 PM
#11

Ja, men det var inte riktigt de jag frågade ;) Är du ute tills valpen gör sina behov eller orkar du inte vänta och går in igen?

Hiro
12/5/13, 8:58 PM
#12

Det är mycket bekvämare att göra sina behov inomhus, varför gå ut i kylan? Du måste gå ut efter alla aktiviteter inklusive vila och var ute tills hon gör sina behov, lär dig hur ofta hon bajsar och när. Min valp bajsade fyra gånger per dag så hade hon inte bajsat två gånger vid mitten av dagen så visste jag att det snart var dax

**Malin**
12/6/13, 3:23 PM
#13

Ja men självklart man är ute tillsvalpen gjort av sig ! tex i dag var ute i stormen hon bajsade o kissade ,skulle Alldrig gå in innan de gjort det de ska ,men i bland så händer det extra på oväntade tider tex kiss är små pölar överallt =/=)

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

Annons:
imsuchadiva
12/6/13, 5:23 PM
#14

Men om valpen då gör sina behov när ni går ut, så är det bara att du går ut oftare med den så slipper du olyckor :) och håll så klart koll på valpen hela tiden när ni är inne, så lär du dig se valpens signaler när de börjar bli kissnödig.

**Malin**
12/6/13, 6:51 PM
#15

Ja visst det låter ju vääldigt lätt o det var inte riktigt sådana tips jag önskade ,jag tänkte om någon hadde et smart tips ;)) har ju liksom haft hund sedan jag föddes o alla är ju inte lika ,men att gå ut o rasta ofta är självklart även om man inte försöker få de rumsrena tex när de har fri tillgång att gå ut =)

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

imsuchadiva
12/6/13, 7:11 PM
#16

Din fråga i ditt första inlägg är, "hur gjorde ni eller hur gjorde era hundar ?".

Jag höll koll 24/7 på min valp, gick ut väldigt ofta med honom, alltid direkt efter att han sovit, ätit och lekt. Lekte han länge avbröt jag leken och gick ut så det inte hände en olycka.
De få gångerna det hända en olycka skrek jag nej ( inte ett arg nej utan mer ett besviket nej för att jag missat hans signaler), då avbröt han kissandet, jag lyfte upp honom och gick sedan ut och satte honom på sin kissplats på gräsmattan.
Berömde alltid när han kissade ute, sa typ duktig kille kissa, braaa. 
Han gjorde alltid sina behov så for vi gick ut.
Han är snart 6 månader och är rumsren. Så något rätt och smart måste jag ha gjort ;)

Jag skriver hur jag gjorde, men det duger inte trotts att det är det du skrivit i första inlägget att undrar om.
Så tyvärr förstår jag inte vad det är för svar du vill ha.

rebeckanystrom-
12/6/13, 7:12 PM
#17

jag har min kille på 14 veckor i begränsat utrymme, han får bara vara i vardagsrummet o sovrummet, resten av lägenheten har jag avskärmad med galler. Funkade mycket bättre då jag skärmade av, då han gärna gick undan till köket och satte sig. men nu ställer han sig vid altandörren och gnäller oftast varje gång. Så det är mitt tips, begränsa utrymmet :)

Djurälskaren87
12/20/13, 7:39 PM
#18

hur har de gått?

**Malin**
12/23/13, 11:18 AM
#19

jo då det har gått bra ,nu är det mest nätterna hon går upp lite då o då =// men får väl stänga av somrummet så hon inte kan gå ut om hon inte säger till, händer väll en o annan olycka ,fick minska utrymmena hon fick va i men nu har hon (när hon är själv hemma hallen vid ytterdörren =)) men nu har jag det roliga att klura med att hon är (smart=/ ) hon öppnar alla haspar Barn lås lådor mm =//

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

LMMR
1/19/14, 11:57 PM
#20

min kille var väldigt krånglig, köpte honom på vintern och han ville absolut inte göra nånting ute. sprang bara mellan benen och bajsa och kissade inne jämt. gäller att inte reagera på det, säg ingenting utan torka bara bort det och låtsas som inget för annars fattar hunden att det är ett sätt att få din uppmärksamhet på. varje gång hunden gör ifrån sig ute sen är det bara klappa och berömma, ge godis också så förstår den att det var något bra och fattar till slut att det bara är ute man ska göra ifrån sig :) så funkade det för mig iallafall, hoppas de blir bättre!

Annons:
**Malin**
2/5/14, 1:30 PM
#21

=)) nu så är hon i stort sett rums ren ,men springer alldrig till dörren =)) men där emot tuggar hon i sig allt o öppnar alla hasspar !!

Ha de göttCool www.123minsida.se/Familgen Snygg

vallhund
2/5/14, 1:34 PM
#22

#21 O jag har en hund som öppnar kylskåpet o förser sig när han är hungrig. Man får förekomma helt enkelt.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Upp till toppen
Annons: