Annons:
Etikett06-träning-inlärning
Läst 959 ggr
Corgitok
2016-07-24, 18:21

Det här med ensamhetsträning!?

(Säg gärna inget dåligt om mig eller hur jag skulle vara om ägare. Detta är undrande frågor bara. Vill inte behöva bråka eller försvara mig.😮Tack!)

Har funderat mycket över en sak jag vet kan variera från ägare till ägare men jag vill ändå fråga. Hur snabbt kan man börja ensamhetsträna, hur mycket kan man göra i taget? Kan det bli för mycket trots att valpen inte skulle bry sig? När (hur mycket träning, ålder) kan hunden vara ensam under längre stunder? Vet att det är individuellt men om ni har ett ungefär eller kan berätta utifrån era kunskaper / vad ni har vart med om skulle det uppskattas jätte mycket.

Jag har för mig att man inte får lämna en 4 mån valp mer än 2 timmar och en vuxen hund max 6 timmar helst. Sant/falskt? Är man en hemsk ägare om man inte gör exakt som en "svensk" ägare "ska" göra?

Allt går för oss att ha hund, vi är intresserade av en valp. Men valpen måste vara ensam 3 timmar när den är några månader äldre om det ska fungera för oss. Hur snabbt kan man gå? Kan det bli för mycket? Vad händer isåfall? Jag vill verkligen ha hund men om hunden liksom inte kan vara ensam någon timma tills minst 6 mån går det inte vilket gör mig osäker. Mamma kan inte vara hemma hur länge som helst så skaffar vi hund måste den vara ensam  3 timmar ish efter några månader för att det ska gå!

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Annons:
vallhund
2016-07-24, 18:38
#1

Innan hunden fyllt 4 månader får den bara lämnas ensam kortare stunder o ej regelbundet, typ stänga dörren när du går på toa eller duscha, gå ut med soporna, gå till tvättstugan etc.

Alla hundar kan inte lämnas ensamma, hur mycket man tränar, hur löser du det?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Corgitok
2016-07-24, 18:42
#2

#1 Typ 5-20 minuter då eller? Vad händer ifall man lämnar hunden längre än den orkar? Och vad händer om man lämnar en 2 mån valp i 4 timmar? (skulle aldrig göra så men jag är en nickenyfiken)

Klarar inte valpen att vara ensam (ifall vi skaffar en valp) så får den ha en dagmatte.🙂

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Corgitok
2016-07-24, 19:03
#3

oj, märkte att jag va på amstaff och inte hundar..

Råkade skriva en liten kommentar här uppe, ojdå!

Upp till toppen
Annons: