Annons:
Etikett14-annonser
Läst 1591 ggr
Isalin
2016-10-31, 22:37

31/10 (Sö) Nytt hem till amstaffhane

Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2

Jag hjälper min syster att hitta ett nytt hem till hennes hund Sheitan. Han bor i Vaxholm (norr om sthlm) och vi vill helst hitta ett hem inte alltför långt bort från Stockholm, men är öppna för förslag. Om det låter intressant så skriv till mig så kan jag skicka min systers kontaktuppgifter.
Här är min systers annons:

Jag har haft min kära vän sedan han var åtta veckor gammal. Han är en renrasig kastrerad Amstaffhane med stamtavla på snart två år med mycket valp kvar i sig. Då min situation har förändrats drastiskt och jag nu bor hos min mamma som har två katter är det ohållbart för mig att behålla honom. Den ena katten skrämmer nämligen livet ur Sheitan. Han har stött på många motgångar under sina få år, bland annat blivit biten av hundar och behandlats illa av människor. Han har svårt för män då han är rädd för dom. Hans rädsla utspelar sig inte aggressivt som hos många andra hundar av samma ras, han är helt enkelt bara tillbakadragen och osäker. Han har alltså aldrig bitit en hund, människa eller något annat levande djur. Han kan dra mot andra hundar, jag använder halti på honom vilket gör det omöjligt för honom att bli stark. Det enda han egentligen vill är att leka, men på grund av brist på socialisering har han missuppfattat hundspråket vilket gör andra hundar osäkra på honom.

Han älskar uppmärksamhet av all sort och är en riktig myshund. Han kan kommandon som sitt, stanna, ligg, backa, gå runt och så vidare. Han har mycket energi och behöver mycket aktivering under dagen. Kontakten man får med honom är magisk, han är verkligen sällskaplig. Jag har honom ofta lös i skogen där han trivs absolut bäst, han kommer alltid när man ropar och håller sig nära. Han älskar att klättra, söka godis och när jag gömmer mig och han får leta rätt på mig. Han behöver några år på sig att mogna men potentialen är enorm. Han är mycket lättlärd och anpassar sig snabbt till nya situationer. Han skulle passa både som brukshund och som sällskap, så länge han får all kärlek han förtjänar. Han klarar av att vara ensam men vill inte att han ska bli lämnad flera timmar om dagen. Han går bra ihop med andra hundar om dom får hälsa ordentligt i lugn miljö.

Jag söker någon som har ett lugn över sig då han lätt stressar upp sig, någon som har mycket hundvana och har för avsikt att ha honom resten av hans liv. Jag vill låna ut honom på prov minst ett halvår för att se att allt fungerar, jag vill se att han blir mer trygg i sig själv. Hemma har han inte svårt att slappna av utan hittar snabbt en plats att vila på, det är utomhus han kan jaga upp sig. Jag ställer höga krav på den som söker, då han är mitt livs kärlek.. Skulle det vara så att den som har honom inte känner att det fungerar, även fast det gått flera år, skulle jag ta tillbaka honom.
Han är chippad, vaccinerad och har god hälsa och fysik.

Endast seriösa behöver höra av sig, han är absolut ingen vakt- eller kamphund.

Annons:
Upp till toppen
Annons: