Annons:
Etikett06-träning-inlärning
Läst 400 ggr
Fianku
2020-07-03, 22:23

Aggresiv vid hälsningar(sniffa på baken)

Amstaff hanen på 7 år har gått igenom några otrevliga händelser och är traumatiserad. Hundar hälsar genom att sniffa på varandra, han är ok(betoning) med att sniffa på andra hundar ansikte mot ansikte men säger ifrån om de försöker sniffa på baken. Han är föredrar att bara sniffa de på lite distans som en hälsning innan han börjar att leka. Dock kan detta bli problematiskt när han socialiserar sig med flera hundar samtidigt(hundpark) och blir rädd av att inte kunna säga ifrån och därmed blir aggressiv. Hur kan jag träna bort detta beteendet? Har försökt att utsätta honom för sådana scenario där jag tillsammans med honom(i koppel) hälsa på flera hundar samtidigt men han blir fortfarande nervös av att ha de där han inte kan se(han har blivit biten på bakbenet två gånger). Jag blir orolig av att metoden jag använder inte är rätt och skulle vilja ha några råd och tips från andra amstaffägare

Annons:
Chinesecrestedlover
2020-07-03, 22:35
#1

#0 Från en hundägare och djurvårdare…men dock inte amstaffägare: Måste han prompt träffa flera andra hundar i en hundpark då?  

Mina hundar (visserligen har de varandra då de är två) träffar inga andra hundar, de har sin flock och that´s it. Nu är ju inte hundar vargar längre…men om man ser till hur vargar (som ju trots allt våra hundar härstammar ifrån) lever, så har de sin flock (en familj) och alla andra vargar som råkar korsa deras väg = fiende, inkräktare och dessa attackeras/jagas bort/dödas. Hundar måste inte hälsa på allt och alla, det är inte naturligt…snarare tvärtom. 

Att låta en hund hälsa på andra i koppel är inte en bra idé för övrigt, då har de svårare att kommunicera med varandra och att hälsa i koppel kan leda till bråk. Det kan bli väldigt spänt, de kan inte riktigt visa allt med sitt kroppsspråk p.g.a. kopplet osv. samt för att de har matte/husse väldigt nära osv. Ska man låta hundar hälsa på varandra så ska de (båda/alla) vara lösa. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Upp till toppen
Annons: