Annons:
Etikett04-foder-skötsel
Läst 3369 ggr
BARFmycat
2012-03-12, 10:10

Resultat från BARF-undersökningen!

Nu har jag samlat ihop och sammanställt resultaten från BARF-undersökningen jag började med för några veckor sedan!

Ca 70 personer har deltagit från alla hundsajter, kattsajter och våran illersajt här på I Fokus. Jag vill tacka alla som tog sig tid att svara på undersökningen, det har betytt otroligt mycket för mig och get mig 24 A4 sidor med material. Jag tänkte att det är inte mer än rätt att ni får se resultaten av undersökningen!

När jag ställde frågorna så skrev jag att jag inte tänker kommentera era svar i tråden, så att alla skulle våga skriva vad just de tyckte. Men nu tänkte jag att om ni vill kan vi prata lite mer om ämnet och resultatet!

_**Copyright råder på bilderna!

_Kommentarer till Fråga 1**Majoriteten (87%) svarar att ja, de skulle BARF:a sina djur om de kunde och om djuren åt det.
9% anger att de kanske skulle göra det, men oroar sig lite för pris, möjlighet att hitta råvaror, glupska djur som ska svälja för stora bitar, ser inte riktigt vitsen då de är nöjda med fodret djuret får i dagsläget.
4% svarar nej bl.a pga att djuret behöver ha fodret liggandes framme, eller för att fodret djuret äter idag är tillräckligt bra.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Annons:
BARFmycat
2012-03-12, 10:11
#1

Kommentarer till Fråga 2

Majoriteten (96%) svarar att de tycker att konceptet är bra. De omfamnar all naturlig utfodring, några berättar om vilken skillnad de ser på sina djur sedan de började BARF:a, en del tar upp fördelen med stimulansen djuren får av att äta BARF (slita, bita, tugga, jobba), fördelar med bättre andedräkt, finare päls, lösta tandproblem, fördelarna med att inte behöva ge spannmål, gillar att man själv har kontroll på vad djuret äter, framgångar med kullar på BARF, slipper betala för onödiga ingredienser, tror att det förebygger en hel del sjukdomar, tycker att det är logiskt men en del anser även att det finns fler än ett sätt att fodra på, och betonar även vikten av att man vet vad man gör. Gör man det halvdant gör det mer skada än nytta.

3% säger att de kanske tycker att det är bra, men vet inte riktigt. Risk för djur som tuggar dåligt, sätter i halsen, och tycker att det finns fler sätt at gå tillväga.

1% tycker inte att det är bra alls.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

BARFmycat
2012-03-12, 10:11
#2

Kommentarer till fråga 3

De flesta, 23%, svarar att (O)kunskap är anledningen till att de inte BARF:ar, svårigheter med att hitta trovärdig information och rädslan att göra fel.

19% uppger att de har för lite plats i sin frys för att förvara djurens mat.

13% säger att deras djur inte vill äta rått kött, eller att de är för kinkiga.

8% tycker att det är opraktiskt, och föredrar enkelheten i att kunna ge vanligt kommersiellt foder, och även problem om man reser bort/ har djurvakt. Att man måste göra iordning maten själv är också en bidragande orsak till varför man inte ger BARF, eller att man ska glömma att tina mat åt djuret, samt att djuren inte tuggar tillräckligt bra.

8% orkar inte, har för lite tid och engagemang för att hålla på, har andra prioriteringar.

7% upplever problem med att hitta de råvaror som behövs för att BARF:a
9% säger att ekonomin är en anledning till att de inte BARF:ar, att det skulle vara dyrare än fodret de ger idag.

5% tycker att det är äckligt med BARF, och ohygieniskt att det ska ligga framme längre perioder, har djur som hamstrar maten,  oroar sig även för bakterier och att det ska söla ner hemma.

5% anger kroniska sjukdomar eller allergier som anledningen till varför de inte kan BARF:a, och rädsla för ben.

3% klarar inte av att hantera rått kött

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

BARFmycat
2012-03-12, 10:12
#3

Kommentarer till fråga 4

Majoriteten, 64%, skulle absolut köpa ett färdigt rått blötfoder till sina djur, söker efter just en sådan produkt och tycker att det är viktigt med bra foder åt djuren och naturlighet.

22% skulle gärna göra, men bara om priset var det rätta.

8% kanske skulle köpa det, beroende på om innehållet är varierat eller inte, och om det var fritt från skadliga bakterier eller onödiga tillsatsämnen, och hur sammansättningen ser ut.

3% skulle köpa det, men bara om det inte var malt, de vill att fodret ska vara i bitar så djuren får tugga.

3% skulle inte köpa det, de är nöjda med fodret de har idag, märker ingen skillnad med BARF, tycker att det ändå inte är någon idé då stimulansen med BARF ändå uteblir, och är rädda för att det ändå ska bli fel.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

BARFmycat
2012-03-12, 10:12
#4

Kommentarer till fråga 5

21% anger att okunskap och förlegade färdigheter är anledningen till varför BARF inte är mer vanligt än vad det redan är, folk törs inte laborera med fodret och är rädda för att djuren inte ska få i sig det dem behöver

17% tror att bekvämligheten är orsaken till varför BARF inte är mer allmänt vedertaget, det är bökigt och tar tid att göra iordning, det verkar krångligt och är krångligt, och tar tid, ”ger upp” innan de ens börjat. Det är enkelt

11% uppger att det är veterinärer och fodertillverkare som intryggar folk i att kommersiellt foder är det enda som duger att ge till sina djur, och att man lyssnar och tror på dem, de styrs av media och vad inflytelserika personer säger, de tar bara upp fördelar med kommersiellt foder och nackdelar med BARF, och säger åt djurägarna vilket foder de ska köpa. Man litar på dem.

9% anser att det är för att folk inte är tillräckligt insatta i fördelarna med BARF eller nackdelarna med kommersiellt foder för att kunna ta ställning till BARF, eller att folk väljer att ”tro” på kommersiellt foder pga rädsla för att erkänna att det kan vara fel, eller att de tycker att deras djur mår bra/ inte är sjukt så det finns ingen anledning att se över fodervalet, och tror att bara fodret är dyrt eller välkänt  så är det bra, tror att det är bra för tänderna/ olika behov, går på reklamen.

9% säger att det är för att det är så enkelt och lätt att ge kommersiellt foder, det finns att köpa överallt, är enkelt att dosera och förvara och kladdar och slabbar inte, man slipper tänka på innehållet och att själv vara ansvarig för att djuret ska få i sig de näringsämnen det behöver, när kommersiellt foder kom ser folk inte längre någon anledning till att preparera eget foder.

6% uppger att folk tror att BARF är farligt för djuren, folk är rädda för bakterier och ben, och tror att djuren inte längre är anpassade för att kunna äta rått kött och ben.

6% gissar på att folk tycker att det är äckligt med rått kött och att det ska slabba i hemmet och lukta.

4% anser att inte tillräckligt många vet att det ens finns, att det är mest fackfolk och insatta personer som vet vad det är, att det inte syns och hörs tillräckligt mycket.

3% säger att folk har för lite plats i sina frysar eller för dålig möjlighet att förvara fodret åt sina djur

3% tror att ekonomen har står påverkan på varför BARF inte är vanligare, man köper det billigaste eller tror att det är för dyrt att BARF:a

3% uppger att svårigheter att få tag i rätt råvaror kan vara en anledning

2% säger att traditioner är anledningen till att folk inte ger BARF, de är inrutade med att djuren ska äta kommersiellt foder och ifrågasätter inte varför, och fortsätter i samma spår som de alltid gjort och är lärd att göra av sin omgivning.

2% tror att folk har för lite intresse för att engagera sig i BARF och vad det innebär

1% säger att folk litar på sin uppfödares rekommendation om foder och inte vill frångå den.

1% gissar att orsaken är att folk tror att deras djur inte ska vilja äta rått kött

1% säger att det finns folk som är rädda för att djuren ska bli aggressiva av att äta rått kött.

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Upp till toppen
Annons: