Annons:
Etikett06-träning-inlärning
Läst 2492 ggr
[Coogo]
2012-11-15, 16:38

Svårt med fokus.

Hej! Nu har jag äntligen anslutit mig till detta forumet som är fullt av kloka ord, hoppas det finns några till mig med.

För snart två månader tog jag över en omplaceringshund, 9 månaders gammal amstaff tik. En riktig going som heter Bella. Go o glad tjej förutom att jag har problem med hundmöten. Aldrig att hon visat aggrisivitet eller så, men när man möter en hund så kastar hon sig i kopplet och skäller som en galning (samtidigt som hon vickar på svansen). När hon väl får komma fram till den mötande hunden och får hälsa (vilket hon oftast inte får) lägger hon sig på rygg och underkastar sig den andra hunden direkt. Om det inte är en mindre hund för då är hon mest skeptisk. Hon skäller mindre på små hundar i allmänhet.

Det jag gjort är att jag anmält mig till en hundmöteskurs som jag gått på två gånger. Den verkar hittills bra men jag har svårt att genomföra kursens uppgifter irl :/ Exempelvis ska vi när vi ser att en mötade hund är påväg gå och sätta oss på sidan, är hon duktig får hon belöning. på kursen är det lätt som en plätt men på promenderna blir Bella helt ointresserad av mig och tappar fokus på att vi faktiskt övar.

Hur får jag Bella att bli mer fokuserad på mig?

Kan det handla om att hon fortfarande är ung och allt är spännande?

Vad tycker ni är en bra metod, någon som känner igen sig?

Tack på förhand!

Annons:
Fjordell
2012-11-18, 02:13
#1

Tassar lite här då även jag är nyfiken på svar.

Jenna_Nord
2012-11-18, 12:17
#2

Kanske helt enkelt är så att hon verkligen tycker om stora hundar? :)

Min amstaff föll pladask för en kastrerad golden hane när hon var liten. Allmänt gillade hon andra hundar, men när han om.. Ojojoj! De var himmelriket! Hon sprang fram och kastade sig på marken, slickade honom i mungipan, hade en lågt buren svans som viftade oavbrutet. Och han bara stod där och fattade ingenting ;P Men hon var verkligen helt okontaktbar vid dessa tillfällen. Jag kunde kalla på henne när hon var med andra hundar, men icke med honom!

De enda jag skulle förslå är att du kanske försöker hitta någon att träna dina möten med som du känner, och utanför klubben. Alltså i andra miljöer. Låter inte hundarna hälsa på varandra och låtsas att ni inte känner varandra. Till en början gå promenad med varandra fast kanske på var sin sida av vägen, och senare komma närmare varandra. Men fortfarande bara att man går, och låter absolut inte hundarna hälsa på varandra. Men det kräver ju som sagt att man känner varandra :) Annars kan jag hålla med om att de är svårt att träna ute..

Sen är det väl alla hederliga kontaktövningar. Eftersom du fått ta henne som omplacering har du liksom missat den perioden där hon tycker det är extreemt kul när matte/husse visar intresse och gullar eller leker med en. Så då gör de att det krävs ännu mer träning än vad man normalt kanske behöver göra med en hund :)

Hoppas någon annan har något att fylla i.. Glad

Mvh Jenna

[Coogo]
2012-11-18, 18:27
#3

Jo att öva på kompis e bra. Men det brukar vara för lätt för henne GladHennes bästa vän Turbo är en större hane, hon beter sig precis som du beskriver din hund och Goldenhanen. Honom skäller hon aldrig på längre, hon skäller aldrig på en hund hon hälsat på. Övar ju på de andra hundarna på kursen, men dem skäller hon knappt på längre heller :) Det är klurigt det här.

Kursledarens tips om att sätta sig på kanten har jag förståelse för. Men det brukar gå lättare om man bara går i bra takt förbi dem. Men som du säger, kanske hon bara älskar hundar och skulle behöva mer hundvänner.

[Madlene]
2012-11-19, 14:12
#4

"kanske hon bara älskar hundar och skulle behöva mer hundvänner"

Det tvekar jag starkt på..

[Coogo]
2012-11-20, 17:10
#5

Va bra att du säger så för det har jag åxå svårt att tro. Kanske har du några tips? Jag tror hon vaktar, vad gör man åt det?

Jenna_Nord
2012-11-20, 17:17
#6

Jag menar absolut inte att du ska eller behöver skaffa fler kompisar till henne, de gör ju inte saken bättre.

När jag skriver att du behöver fler vänhundar att öva på, menar jag att du träffar någon ny hund som hon inte känner. Och börjar gå promenader och över henne utanför kursen. Men låter henne inte hälsa. Börja umgås med hundar utan att det ska vara lek och bus. Hon ska bara finnas där.

Mvh Jenna

Annons:
[Coogo]
2012-11-20, 17:35
#7

Jaha, du tänker så. Jag trodde du menade att hon va dåligt socialiserad, precis som hästar kan vara. Annars övar jag mest på hundar jag inte känner, fram o tebax från hundrastgården i stan möter man minst 10 hundar per promenad. Känner egentligen inte att det hjälper men jag antar att det bara är att ligga i som kommer löna sig.

Däremot har hon gjort ett mindre utfall mot en hund hon känner idag :( Känns lite sorgligt. Han skulle hälsa på mig och då small det. Därmed känner jag mig ganska säker på att hon vaktar mig. Något jag lurat på ett tag för hon skäller inte när nån kommer in genom dörren om inte jag e hemma.

Skam den som ger sig. Blir brukshundskursen nästa efter hundmöteskursen i stan…

Upp till toppen
Annons: