Annons:
Etikett01-allmänt
Läst 2073 ggr
[PrincessLeia]
2013-02-21, 22:05

Kära Amstaff+liknande ägare

För en tid sedan, fick vi hem våran underbara Amstaff tik som nu är 4 månader..
Hon är som vilken valp som helst, nyfiken, glad & kärleksfull..
Vi har haft hund tidigare & har lång hunderfarenhet, dock inte av amstaff, men vilken fantastisk hundras <3 Efter mycket sträckläsning om just rasen & allt där emellan, så äger vi äntligen vår egen & de känns fantastiskt.

Till problemet (?).. Vi går inga längre promenader med henne ännu, utan kortare, 15-20 min ca 2ggr dag + att hon får göra sina behov ca varannan timme..när vi kommer hem, efter dessa lite längre promenader blir hon helt tokig. Hon flyger upp i soffan (där hon inte får vara), hon biter en i kläderna, skäller & morrar.. Vi brukar lägga ner henne på rygg & konfronterar henne & visar att hennes beteende inte är ok, men det kan ta 15 min innan hon ger sig, sen är hon lugn en stund & sen sätter hon igång igen! Vi har testat att ignorera ( då blir hon ännu värre), vi har testat att gå därifrån (funkar inte heller) & nu då som jag skrev, lägga ner henne på rygg tills hon lugnar ner sig! Är de någon som haft liknande problem? va gjorde du/ni isåfall? aktiverar vi henne inte tillräckligt? Är de för hon är frustrerad över att de kliar i munnen? Närstående runt omkring med hund, säger att vi inte ska gå med henne mer än vad vi gör, än..men va tycker ni med liknande raser? Vi brukar göra sökövningar för att mentalträna henne 1-2 ggr dag, kan vi göra något mer? Alla tips tas emot :)

Annons:
Prapiis
2013-02-22, 02:14
#1

kan vara för att det kliar i hennes mun. Har dok aldrig upplevt mina hundar så där. Okej ibland så kan dom vara dampiga efter en promenad men det är mest för att bara för att de är övertrötta och typ kör ut sista energin i kroppen sen så somnar dom. Men det händer sällan. Men säg ifrån utan att visa frustation. Mer dominant och bestämt. För vi alla vill väl ha en harmonisk hund. Testat och leka med hunden i hundrastgården där den kan röra på sig hur mycket den vill och trötta ut sig ordentligt. samtidigt så socialisering tränar du din hund

pv60
2013-02-22, 10:10
#2

Rastlös! Busa mera med valpen. Kasta bollar, pinnar, dra i klutar. Riva upp mjölkpaket med godis i. Leta tomma toarullar med godis i. Kasta freesbee. Valpen behöver nog "rasa ut" och springa av sig lite, låter det som. Detta har funkat på våra två, lycka till.

[PrincessLeia]
2013-02-22, 10:48
#3

Tack för era svar, ska försöka med detta, är det att jag varit så rädd att hon ska överanstränga sig nu när hon är så liten bara, men somsagt, har ju aldrig haft amstaff förut! Tror vi ska börja gå på lite mer skogspromenader så att hon får vara lös, hon brukar vara jätte lugn när vi hon fått leka med andra hundar också, vilket hon får gör rätt ofta! Men på alla andra sätt är hon hur go som helst & som du skrev, vi alla vill ju ha en harmonisk hund & vi vill verkligen lyckas bra med henne & besvisa för alla som haft onödiga åsikter om rasen motsatsen än den dom har.

vallhund
2013-02-23, 08:49
#4

Tänk på att boll o pinnkastning är stressande för de flesta hundar.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

MiaLisaSofi
2013-02-23, 12:18
#5

När hon får dessa fnatt, ge henne ett ben eller en leksak att tugga på/leka med. Istället för att lägga ner henne på rygg och därmed kanske skapa obehag. Hon kan ju vara övertrött också. Lycka till med valpen. :)

[PrincessLeia]
2013-02-23, 22:54
#6

De där med att ge henne en leksak funkar dessvärre inte.. Hon springer & leker med den 2 SEK innan hon vänder tillbaka & "attackerar" en igen.. Men har nu börjat göra lite "hjärngympa" efter vi varit ute & gått & de funkar :) tack för alla råd

Annons:
MiaLisaSofi
2013-02-24, 16:41
#7

Skönt att ni har hittat något som fungerar! :)

Upp till toppen
Annons: