Annons:
Etikett10-att-bli-med-valp
Läst 20287 ggr
TSimsPets
2013-05-07, 00:42

Amstaff Frågor! :)

Hejsan!

Jag har en fråga till er som äger eller föder upp amstaff hundar. denna rasen.

I mitt område så finns det många amstaff som är väldigt agressiva mot andra människor. Men är det så själva rasen är, eller är det hur man själv uppfostrar hunden? 

Självklart ska man aktivera hunden också, men hur gör man det ? Vad kan man göra dagligen för att få hunden aktiverad? (Speciellt Amstaff).

Sen tänker jag också på hur man ska vara när man uppfostrar sin Amstaff? Självklart uppfostrar man den som alla andra hundar, men jag har hört så mycket att det kan vara svårare… Kan ni ge mig lite tips? Passar en amstaff mig som en första hund också? 

Tacksam för svar! :)
MVH

Annons:
Lizetteolsson
2013-05-07, 19:17
#1

Jag har en pitbull/amstaff blandning, och hon är tokkär i människor. De bästa hon vet är att krama dom och pussas. Dock så är hon en vakthund, så på kvällen är hon reserverad mot människor. Men hon skulle aldrig göra en människa ngt ont om inte dom gör henne ngt ont, ganska logiskt. Allting handlar om uppfostran och socialisering, min tik har aldrig visat något aggressivt mot en människa. Uppfostring sker med mjuka metoder, mycket uppmuntran när dom gör rätt men samtidigt måste man lära dom vad som är rätt och fel. Som med alla hundar helt enkelt :) Aktivering hur man gör den är ju upp till var och en, och vad man tycker om. Min hund gillar att leta efter godisar och träna vara ute i skogen osvosv. Har du hunderfarenheter sen tidigare? Man måste veta vad man har i kopplet. Många skaffar amstaffs för dom e ju så fina, men passar dom in i vardagen? Dom flesta hundar som omplaceras är amstaffs osv för att ägarna har tagit på sig mer än dom klarar av. Hoppas du fick svar på lite :)

TSimsPets
2013-05-09, 02:21
#2

Tack  så mkt! 

Hur uppfostrar man dom på ett bra sätt? Ska man vara hård när dom gör något fel eller ska man vara lugn? :)

Hur säger man nej när dom gör något fel? :)

Jag försöker samla i mig massor med info innan vi ska skaffa oss en hund! :P

allevo
2013-05-10, 17:23
#3

Som många andra rekommenderar så besök en utställning eller en uppfödare och träffa hundrasen innan du skaffar den. Då kan du även passa på att ställa alla frågor du har. 

Får man fråga hur gammal du är? :)

TSimsPets
2013-05-10, 20:08
#4

#3 tack det ska jag! :)

[[corro]]
2013-05-13, 23:51
#5

Min syster har en amstaff/pitbull och hon är super snäll, trevlig och människa samt barn vänlig. Det är viktigt att visa som bestämmer, det kommer en period då dom är väldigt motstridiga och försöker vinna över en. 24/7 visa att man är överst! 

Det är hennes första hund, men sen så är hon väldigt bestämd också.
Nu lyssnar hon väldigt bra, lär sig snabbt men är inte så jätte kramgo, men tålig! Full med energi ..

Det är väl att ha några saker som du kan göra när dom inte lyder i bakfickan. T.ex att lägga h/h på rygg, ställa sig med fötterna på varsin sida av 'höger axel' och kläm så hon sitter fast. Sen så ska du titta på h/h har jag för mig. Morrar h/h eller någon så säg bestämt och tydligt Nej, sluta. Stå så ett tag, i alla fall tills morrningar avtar.
Det kan vara jobbigt att få nere h/h på rygg i början, men var inte rädd, för det är du som bestämmer. Och gör det snabbt!

Har funkat super bra för mig! Bara jag säger ligg nu när hon vet att hon gjort något så lägger hon sig på rygg och skäms!

vallhund
2013-05-14, 02:40
#6

#5 Inga hundar behöver behandlas på det sättet. AST är förarveka hundar.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Annons:
findusfelix
2013-05-15, 13:12
#7

Är själv amstaff ägare och jag måste säga att det inte är en tuff och hyperaktiv ras som så många tror! Själv har jag en underbar hanhund på 5,5 år men aldrig att jag har behövt höja rösten eller ryta ifrån, han lyssnar otroligt bra på kroppsspråk och trivs bäst med långa sovmornar eller mys i soffan. 

Det är som med alla andra raser att den blir till vad ägaren gör den till!

Nu är vi ju otroligt lyckligt lottade med 42 Ha egen mark så det blir långa turer och mycket aktivitet på dagarna, det bidrar ju naturligtvis till hans temperament! Amstaff är i mitt tycke en underbart kärleksfull ras som gärna sitter NÄRA och vill vara med överallt! Det är en underbar ras men som alla andra raser kräver den kunskap.

Alla hundar oavsett ras ska ha aktivitet i någon form och då klassar jag inte promenader som aktivitet, de behöver använda sitt huvud också.

En rätt behandlad amstaff är en underbar kompis!

Ge av dig själv det du vill ha av andra!

fridaas
2013-05-15, 15:57
#8

#5 Så där ska man inte behandla någon hund vare sig det är en amstaff eller chihuahua

Med Vänliga Hälsningar Frida

Kolla gärna in Finntrolls Hembränneri på facebook och instagram.

Olga RW
2013-05-16, 01:13
#9

#5 Menar du verkligen allvar med ditt inlägg?..

__________________________________________
PL & SE UCH Wood Forest An EZ Perfect Ten "Tenny"
KBH JV-08 Amazing Dragoness Blue Florida "Ami"
FI & SE UCH Stand Strong Back In Business "Fjant"
FI & SE UCH Basic Blue Angel Eyes "Lillan"
FI & SE UCH Basic Blue All Sparks "Sparky"
Basic Blue Axess To Fame "Maya"
SE & FI UCH Kendi HaGa Zanavykas "Kendi"

emelie92
2013-05-16, 16:29
#10

#5 Ledarskap bygger man på förtroende, inte rädsla. 

Jag har sett flera som tvingar ner sina hundar på rygg för att visa underläge. Och jag tycker att det är lite väl elakt mot hunden. Finns mjukare metoder.

Jenna_Nord
2013-05-25, 13:34
#11

#5 Inte konstigt att hunden inte är så "jätte kramgo". Den är förmodligen rädd dygnet runt för sin ägare för att kunna ta för sig. Människokärare ras finns inte.

Mvh Jenna

Ratlings
2013-05-25, 13:39
#12

#5 Ärlig talat så får jag en klump i magen av ditt inlägg. Ingen hund ska behandlas på det sättet, och det spelar ingen som helst roll om det är en Ovtjarka eller chihuahua eller något där i mellan!
Om man istället bygger förtroende med hunden som kommer den lyda dig.

// Lise
When nothing goes right, go left!

vallhund
2013-05-25, 15:03
#13

Någon mer än jag som reflekterat över att en person som enligt egen utsago är telepatisk, tar emot o utövar healing förespråkar fysisk korrigering/dominans gentemot en hund?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Annons:
Upp till toppen
Annons: