01 - Allmänt

Amstaff krävande?

2013-10-27 15:23 #0 av: VT4ever

Hej!

Jag undrar om amstaff är en krävande hundras? Behöver en amstaff mycket motion, eller är den nöjd med det den får? Jag har träffat en amstaff och hundens ägare och hon sa att hunden kräver mycket motion varje dag och att den "aldrig" blir trött. Hon sa att dem går ca 1 mil varje dag och att hunden verkar ändå ha hur mycket som energi som helst kvar. Jag är själv intresserad av amstaff, men när man får höra detta om att det är en krävande ras som behöver mycket motion , så blir jag lite tveksam om det är en ras för mig just för att jag inte vill ha en hund som behöver mycket motion varje dag för att änns bli trött. Om ni förstår vad jag menar?

Jag skulle gärna vilja höra av er som har amstaff om vad ni säger:

- Är det en krävande hundras och behöver en amstaff mycket motion varje dag?Glad

Anmäl
2013-10-27 15:33 #1 av: dynamitella

Jag anser väl lite så att alla hundar ska erbjudas maximal stimulation varje dag, både fysiskt och psykiskt. Ingen hund mår väl bra av att vara "lägenhetshund" och bara gå på kisserundor :)

De 4 amstaffarna jag går med (är dagmatte) är mycket aktiva och vill gärna springa, hoppa, klättra i träd (!), busa och följa med överallt. Jag vill påstå att det är en aktiv ras, som gärna slappar i soffan med dig också.

Kanske om du beskriver vad du tänkte dig i form av motion/promenader/stimulation? Alla kan ge olika mycket, och det är ok. Det finns en ras för alla.

Anmäl
2013-10-27 15:41 #2 av: VT4ever

#1 Tack för ditt svar :) Jag går gymnasiet andra året och kommer att skaffa mig en hund efter att jag har gått ut gymnasiet och skaffat jobb osv, så det är lite svårt för mig  att säga nu vad jag kan tänkas ge hunden i motion. Det jag vet säkert är att jag kommer gå minst 1 timme varje dag om inte mer om man har tid. :) Men efter att jag fick höra allt om hunden angående motion osv, så fick jag uppfattningen om att det räcker inte med typ 1 timmes promenad utan det ska motioneras "massor" för att den rasen behöver mycket motion.

Anmäl
2013-10-27 21:15 #3 av: Fridaaaa

#2 Krävs ju mer än promenader.
Krävs ju mental träning mm, precis som på andra raser, men de kräver lite olika, även inom raserna Glad 

Och 1 timmes promenad säger ju ingenting heller, ger ju olika mycket beroende på vart man går, hur fort, vad man gör under promenaden mm.

 Medarbetare: rexkaniner, Support. Hundar

Min blogg Besök gärna! :D

Anmäl
2013-10-27 22:29 #4 av: VT4ever

#4 självklart vet jag att det behövs mental träning också! :) Jag ville bara veta om det är en krävande ras, som tex en schäfer :)

Anmäl
2013-10-28 10:43 #5 av: rebeckanystrom-

allt är ju upp till hunden som individ, jag har haft en riktig soffpotatis innan som hellre stannat hemma när det ex regnar eller snöar ute. Då nöjde hon sig med att få ligga i soffan och mysa! Men visst, väl ute när solen sken så var energin på topp och hon var nästan omöjlig att tömma. Kunde hålla på i timmar och dra i träd.

Anmäl
2013-10-29 14:35 #6 av: Ratlings

Jag vill inte påstå att min är så krävande då han hellre ligger inne å gosar, MEN skulle han få göra det så skulle han också tillslut bli understimulerad och jag får då ta den smällen.
Vi går mycket och långa promenader, bär/drar, klättrar i backar, tränar dogparkour, söker/spårar och annat, vilket han är helnöjd med. Glad

// Lise
When nothing goes right, go left!

Anmäl
2013-10-31 08:52 #7 av: papito

Min amstaff hane är en rikig latmask men tar man med honom ut och går och går så blir han pigg men att bara gå med en hund blir inte heller bra, då får den bara en massa energi som den inte kan förbruka. Phsykisk träning är minst lika viktig för då blir hunden trött i hjärnan och där med hela kroppen. Man kan tex lära hunden en massa trix sedan köra med oprativ träning/inlärning. Då står man med en godis i handem och väntar till hunden gör rätt rörelse och då får de godisen, då får hunden tänka och göra saker tills rätt rörelse då får man belöning. I början ska man ju självklart inte börja med något svårt utan något hunden kan väl.

Anmäl
2013-10-31 15:50 #8 av: VT4ever

Tack för alla svar! :) Skulle man kunna påstå att en amstaff har en på/av knapp?

Anmäl
2013-11-01 06:24 #9 av: vallhund

Ingen ras har en av o på knapp, det är något som man tränar in.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-08-22 22:55 #10 av: [~Kollen~]

Min kompis har haft en Amstaff då dom fick hunden av en drogare :/ Det funkade bra mycket kärleksfull men var en fegis det gick bra fast dom bodde i lägenhet (Amstaff Hane)❤️

Anmäl
2018-09-19 20:41 #11 av: Rallyhlin

Jag skulle säga att dom (i alla fall min och dom jag har träffat) är mer krävande på mental stimulans än motion. Jag skulle också kunna vara ute flera timmar med min utan att trötta ut han, men 30-40 min av mental stimulans blir han trött av. Och han stannar mycket hellre inne en regnig dag än att vara ute och motionera/träna

Som #9 sa så är av/på knapp något som man lär in, men jag fick känslan att det kom väldigt ”av sig själv” när jag började träna in, dock så är det ju från individ till individ.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.