06 - Träning & inlärning

Koppelträna

2014-11-10 12:56 #0 av: loiiizz

Har en liten tik här hemma som blir 12 veckor på fredag, wihoo! Men tänkte höra när jag ska börja koppelträna henne? och hur jag ska göra det på bästa sätt? :)

Anmäl
2014-11-24 14:35 #1 av: imsuchadiva

Jag hämtade hem min amstaff när han var tre månader. Vet inte om han var van att gå i koppel då han var uppvuxen i hus med en stor trädgård. Men han var iaf van att ha halsband. 
Men jag bor i en lägenhet i stan så för mig var det naturligt att sätta på honom koppel och "bara gå ut".  Små valpar följer oftast efter en väldigt lätt, så det var inte större problem att rasta honom. Men det blev så klart kort korta kiss-svängar i början. Ibland satte han sig så klart och då lät jag honom sitta en stund innan jag lockade överdrivet fjantigt/busigt på honom. 

Vet inte om du blev nå klokare av de här :P

Anmäl
2015-02-20 09:04 #2 av: Mallanbrallan1

Jag skulle göra tvärt om, när valpen sätter sig blir man väldigt tråkig men när valpen går blir man väldigt
Väldigt rolig! Allt för att bygga upp till senare att det alltid är roligt att vara med husse och matte! :) sedan om valpen sätter sig skulle jag i börja när den är så ung bära den hem för den kan helt enkelt sätta sig för att den är trött :) men det får man ju känna av vid olika tillfällen :D lycka till med din valp som när är lite äldre! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.