06 - Träning & inlärning

Separationsångest och "hårdhänt"

2016-08-04 01:06 #0 av: iggykott

Hej!
Har en amstaffblandning från Irland på ca 1 1/2 år.
Har knappt haft honom en månad nu. Men har stora problem med ensamhetsträningen. Eller, den är inte ens påbörjad än.
När min sambo (eller jag) lämnar huset så hoppar han och försöker öppna dörren, gnäller och skäller. Även om jag (eller han) är hemma. Vad jag än gör med honom (leker, tränar lite med godis) så springer han tillbaka och gnäller vid dörren när jag slutar. Detta gör han Kanske i 20-30 minuter. Sen lägger han sig på dörrmattan och väntar.
Hur ska jag träna bort det här, det är så plågsamt att inte kunna göra honom glad. Och vill ju så småningom börja ensamhetsträna helt också.
Alla tips mottages tacksamt!

Sen är andra problemet att han är väldigt "hårdhänt" vid lek. Och han biter ofta (läs hela tiden) i våra händer. Det gör ont, tycker jag testat det mesta som funkat på andra hundar men vet snart inte vad jag ska göra längre. Någon som jag något superknep? :)

Otroligt tacksam för alla svar!

Anmäl
2016-08-05 12:59 #1 av: Wellcraft

Lek med en leksak och aldrig med händer eller kroppen. 

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2016-10-19 22:55 #2 av: natt1s

Vi ensamhets tränar med våran 10 månader amstaff tik på följande sätt:
Personer hemma går ut och in i omgångar
Vi alla försvinner hemifrån ca, 5-10min och sen kommer tillbaka och succesivt ökar vi det

Våran tik förstör hemmet när vi är borta... aktivera hunden mycket innan den lämnas ensam, köp en godis boll och lägg i godis som den får när ni ska gå så är hunden lite sysselsatt!

Anmäl
2016-10-21 06:15 #3 av: vallhund

#2 Aktivering är bra, speciellt att man får hunden i lugn sinnesstämning innan man lämnar den. Har man en hund med så svår separationsångest att den förstör hemmet om den lämnas ensam så får man se till att inte lämna den ensam.

Alla hundar kan inte tränas till att kunna vara ensamma, oavsett ras. Många hundar trivs bäst med att ha ett eget krypin, till nuvarande hund har jag en öppen canvasbur med en fårfäll att ligga på.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.