01 - Allmänt

Amstaff som första hund?

2019-01-14 18:40 #0 av: zeko

Hejsan, jag har aldrig ägt hund eller någon form av husdjur. Men är väldigt motiverad på att äga en amstaff,  det är den ända hunden jag vill ha liksom.  Har läst på en hel del och rekommendationerna varierar. Så tänkte vad tycker ni som redan äger en hund (har inte fått en positiv synpunkt av folk som äger andra raser av hundar).    

Anmäl
2019-01-14 19:03 #1 av: Anne.K

Kan säkert fungera om du är beredd på att jobba mycket med hunden. De behöver mycket stimulans för att hålla sig nöjda. Det är ingen lätt ras att ha som första hund. Dom kräver ju en del av sin ägare. Men ser du till att gå kurser och är villig att jobba och aktivera hunden mycket så kan det fungera bra. 

 Föredetta: Registrerad uppfödare av Gerbiler: Myomorpha - Gerbiluppfödning

Anmäl
2019-01-14 19:35 #2 av: vallhund

Vad har du fått för synpunkter av ägare med andra raser?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2019-01-14 19:43 #3 av: zeko

För det mesta att jag borde köra en mindre hund för att "öva" eller typ det är mkt som kan gå fel om man är oerfaren.  Men samtidigt så äger alla runt omkring mig huskys och aktivitets nivån är väl lik, det är väl mkt om aggressivitet och liksom hur jag uppfostraren avgör hundens aggressivitet och att jag är oerfaren. Sen är det sant att jag är oerfaren, men liksom läst på en hel del, hur svårt kan det vara? Sökt upp kursen som jag kan gå på lydnad , kolla på massa videos och hade tänkt köpa några böcker medan jag väntar på uppfödaren , hade tänkt läsa på till vår och sen köpa. Liksom jag vet inte , jag känner att det är den ända hunden jag vill ha men samtidigt så är all negativitet kring rasen lite påverkande eller oroväckande iallafall...  

Anmäl
2019-01-14 20:08 #4 av: koppargaller

Vad är det som gjort att du fallit för just amstaff?

Anmäl
2019-01-14 20:16 #5 av: zeko

Jag, vet inte riktigt, liksom allmänt så tycker jag dem ser mysiga ut,  är en hyfsat aktiv person, gillar att dem har kort hår/päls , storleken och utseendet är ju ett + ,  sen så har jag läst att dem ska vara lydig, men o andra sidan så är det andra källor som säger att dem inte är så lydiga.  

Anmäl
2019-01-14 20:24 #6 av: koppargaller

Har du tittat på Staffordshire bullterrier? Dom är lite mindre o lite mjukare (oftast).

Anmäl
2019-01-14 20:33 #7 av: zeko

Men är inte en staffi samma hund typ, då man tänker på beteende ? 

Anmäl
2019-01-14 21:06 #8 av: vallhund

Kolla med http://www.capatosta.se har väldigt trevliga hundar.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2019-01-14 21:37 #9 av: Anne.K

Viktigt att komma ihåg att det är terrier och har envishet därefter. :P  Terriers kan vara riktiga envisa åsnor, haha. 

 Föredetta: Registrerad uppfödare av Gerbiler: Myomorpha - Gerbiluppfödning

Anmäl
2019-01-17 09:10 #10 av: Kaonashi

Det är mycket mer hund än många andra raser. Många hundar av dessa raser har starka känslor och instinkter som man måste hjälpa dom att kontrollera. Jakt, kamp m.m. I jämförelse med andra raser KAN de vara jobbiga att uppfostra. De behöver psykisk stimulans - typ  spår och sök, är det något du vill göra? Du säger att Amstaff är den ENDA hunden du vill ha - du vill alltså inte ha en hund om du inte har en amstaff? Jag tycker det låter som att du vill ha en Amstaff av fel anledningar då. Inte för att du är genuint intresserad av att äga hund. 

Anmäl
2019-01-17 18:33 #11 av: zeko

Kaonashi - du kanske har rätt i det. Liksom är lite beroende av hundens utseende samt liksom hur dem bara är typ, lite deras beteende (då dem är väluppfostrade). Kolla på massa videos om det. men fick rekommendation att köpa stafforshire vilket ska vara en lättare hund att hantera och mångas första hund, så fundera på det nu. Vill inte ta för mig för mkt liksom och ge en hund ett dåligt liv. Men när det gäller aktivitet så är jag en distans löpare, och samt vet jag att dem behöver mkt lek vilket jag är redo för vilken än hund jag köper. 

Alltså jag har läst på ganska mkt, och har en bra  bit till att lära mig om själva hundan, men lära sig något i teorin är väldigt annorlunda i praktiken, Det är därför jag har valt att fråga er på denna sida som redan äger hunden, och kan komma med rekommendationer och genuina åsikter... 

Men Kaonashi frågan är inte borde jag köpa hund överhuvudtaget, min fråga är specifik till rasen, och om det är en bra ide att äga den som första hund.  Jag har kika på flera hundar, men kanske uttryckte mig lite fel ovan, amstaff är inte ända hunden men själva bull terrier rasen är väl något som jag är mer intresserad av att äga, det är väl helst äger jag en amstaff. Folk runt omkring mig har mer rekommenderat en golden retriever , vilket jag inte är så intresserad av. Men som sagt mer intresserad över bullterrier rasen och  större hundar än en fransk bulldog.

Och jag känner lite så här om jag ska äga en hund, så tar jag ett stort beslut som kommer påverka mitt liv under dem kommande 10-15 åren, det är en personlig investering i både tid och pengar.  Så ja helst äger jag en amstaff men som sagt frågan är är det en bra ide som första hund?! 

Anmäl
2019-02-18 14:05 #12 av: MajjaOzzy

Ett tips om du är sugen på en amstaff, är att börja med än äldre amstaff för att lära dig rasen o sedan köpa valp när du är lite mer kunnig om just amstaffen.

Anmäl
2019-10-18 19:51 #13 av: love-child

Har haft erfarenhet av fler raser men har nu en amstaff. Hon är nog den mest tålmodiga, lydiga, snällaste hund jag träffat. Kanske en humla hit el dit som fått offra sitt liv. Det är en envis hund men oxå en heeelt fantastisk klok hund. Om det är det bästa som första hund vet jag inte. Våran hund kanske är speciell. El jo det är hon ju men du kan ju ha otur att just den hund du väljer blir svår. Men jag tror att det har nog inte bara med ras att göra. Det är nog mycket hur mycket tålamod och arbete du vill lägga. Lycka till i alla fall

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.