Annons:
Etikett06-träning-inlärning
Läst 2625 ggr
Josefineep
2013-07-08, 22:45

bitig uppspelt valp

Hejsan!
Minns ni mig och Elvis? Måste höra en sak med er!

När Elvis är uppspelt, spelar ingen roll om vi lekt eller inte blir han helt tokig, får rejäla ryck och springer, hoppar runt och är helt fläng. (bullhundstok?) Kan komma när som oavsett om vi leker eller inte. Hur som helst när han blir såhär knäpp blir han otroligt bitig. 

Och det är gärna mig han är på, jag har nu försökt med allt känns det som, ignorera, lägga ner, avleda. Jag börjar få slut på ideér och känner mig som en hemsk hundägare. 

Alltså han tuggar gärna på mig, han kan hoppa på mig i full kraft när han springer runt och inte längre vet vart han har ben, mig eller någonting. Han är 4 månader nu. Finns inget ont i honom alls, han är absolut inte aggressiv på något vis, jag vet inte om han försöker leka med mig?

Nu låter det nog värre än det är, men någon som känner igen detta? Jag har haft mycket hundar förut men ingen har gjort riktigt såhär. Märker att det blir betydligt bättre om han fått rejält med motion. Eller ja, rejält och rejält, men för hans ålder "rejält". Annars en otroligt klok hund som gärna lär dig nya saker och hänger med! Lättlärd och söker kontakt. Alla tips mottages tacksamt hur jag ska få bukt med detta "bitiga" problem.

/ Josefine och Herkules, www.isbitarna.se

Annons:
Tedoft
2013-07-09, 19:36
#1

o ja… känner igen med ett leende.
Min Amstaff är som en studsboll när jag kommer hem, hon ska till varje pris upp till mitt ansikte för att om möjligt slicka ihjäl mig :-)

Och, ehm…. tyvärr måste jag säga att vår Amstaff är 2 år och fortfarande en studsboll. Det spelar ingen roll om jag bara varit ute med soporna, hon är lika glad ändå när jag kommer in .-)

Och jag vet precis vad du menar. Det finns inte nåt ont i henne, men hon hälsar med tänderna, nafsar och vill hålla tag i mig med tänderna.

"Har du en sån där kamphund?" frågar folk när de får veta att det är en Amstaff.

"Nej", svarar jag. "Det är en Damphund" :-)

Jag vet inte heller hur man ska "få bukt" med detta. Annat än att jag "tvingar henne" att sitta ner, stå med armarna i kors tilol hon är lugnare- och sedan sätter jag mig ner bredvid henne och kelar med henne.

Josefineep
2013-07-10, 11:21
#2

#1, du förstår inte hur skönt de känns att höra att någon annan har samma "problem". Jag har känt mig totalt maktlös och inte alls käns som jag behärskar honom fast jag är otroligt hundvan och haft många hundar förut.

Det är precis som att han ska känna på mig med tänderna och inte alls förstår vart gränserna går. Spelar ingen roll hur jag säger åt honom han verkar inte förstå, rejäl trotsperiod känns det som.

Ignorera honom tror jag nästan funkar bäst, gå därifrån tills att han lugnar ner sig, men nu är han så full i energi att det räcker med om jag reser mig upp så är han igång igen, rejält lekhumör och det riktigt lyser BUS med stora bokstäver i ögonen på honom.

Finns inget ont i hunden, han är folktokig som bara den och riktigt kontaktsökande och lättlärd så jag vet inte alls hur jag ska hantera detta..

/ Josefine och Herkules, www.isbitarna.se

more_executive
2013-07-13, 07:26
#3

Hej jag läste någonstans att man skulle ha smör i frysen. När valpen blir bitig skulle man gnida in smöret på sin hud. Och då slickar hon istället.Och förhoppningsvis lär hon sig att hud skall slickas på inte bitas. Jag hämtade hem min lilla valp igår..tänkte jag skulle testa det på henne.

Upp till toppen
Annons: