Annons:
Etikett05-hälsa-sjukdomar
Läst 2999 ggr
[AmstaffLeo]
2/17/14, 8:20 PM

Hund med ryggproblem

Skulle ni köra lätt DW, korta sträckor med en hund som har ryggproblem? 

Det är musklerna i slutet av hans rygg(nere vid svansen) där det är lite stelt. Varför jag undrar detta är för att när vi är ute på längre promenader eller när han får springa löst och köra lite flirtpole mår han bättre. Detta ser jag när vi ska uppför våra 3 vån. trappor. När vi är ute en kortare runda, ca 10 min är han stel och haltar smått. 

Vi blev rekommenderade att bara gå ut så han fick utföra sina behov och sedan in igen under tre veckor och aldrig vara lös. Detta var förra året under januari. Och pga dessa små rundor haltade han mer och mer. När jag ökade tiden för promenaden + fick springa lös en stund gick han bättre uppför trapporna.

Vi ska också hitta ett bra ställe att simma i under sommarn, om jag bara kan få in honom i vattnet.

Annons:
Ison
2/18/14, 7:44 AM
#1

Jag hade nog kunnat prova med väldigt lite vikt till att börja med:) så hunden slipper träningsvärken. Du märker ju själv hur din hund reagerar, om smärta och eller hämta utvecklas. Jag vet att när ison haft ledinflamation så kastade vi boll i uppförsbacke för att man skulle få ta i lite, men endast med sin kroppsvikt:)

Ison
2/18/14, 7:45 AM
#2

Hälta*

Fjordell
2/18/14, 1:44 PM
#3

Simning är väl egentligen det mest självklara man kan rekommendera för en hund med ryggproblem. Sen hade jag nog låtit hunden gå lugnt ganska långa sträckor, både före och efter simningen.

Jag kan tänka mig att du bör vara väldigt noga med att värma upp hunden ordentligt innan eventuell träning, som exempelvis DW, och göra samma sak som med simningen, låta hunden gå av sig ordentligt efteråt.

Flirtpole hade jag varit lite mer försiktig med. Inga skarpa svängar eller hopp som det lätt kan bli ibland, men normalintensiva pass som inte är alltför långa borde göra mer nytta än skada.

Jag har personligen inga erfarenheter av hundar med ryggproblem, men av det lilla jag läst och med den djurvårdsutbildning jag sitter på så är det väl detta jag har att komma med.

Ison
2/18/14, 5:25 PM
#4

Vet även att redog och Strömsholm här i stan har motionsband som dom kan fylla på med vatten, kanske också kan vara en idé:)? Kostar säkert en slant, men de kan ju vara värt att pröva någon gång iaf:) tänkte annars kanske lätta vikt machetter(stavning??), men de kanske påfrestar ländryggen för mycket?

[AmstaffLeo]
2/18/14, 7:39 PM
#5

#4 vi körde water-treadmill, som det heter, förra året. Åkte dit några gånger men slutade efter ett tag. Sjukt dyrt.. Varje besök kostade 485kr och han gick på den ca 3-5min. Kändes lite som att bränna pengar. 

Har också tänkt på viktmanchetter! ska nog pröva det :)

Ison
2/18/14, 10:25 PM
#6

Aha, trodde inte de va så dyrt.. Men de är klart dom vet hur man kramar djurägare på pengar;) hojta gärna om du hittar några bra! Letar till min också:)

Annons:
[AmstaffLeo]
2/19/14, 11:01 AM
#7

En klövjeväska kan också vara bra.  Vad tycker ni?

Ison
2/19/14, 1:00 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Klövjeväskan jag har till min går rätt långt bak på ryggen. Men kanske finns mindre varianter. Annars är dom jätte bra! Varma sommardagar bär min hund både mitt och hans vatten:) har dock fått sy på mjukare tyg bakom armbågarna, men min är otroligt känslig för skav..

[AmstaffLeo]
2/19/14, 1:12 PM
#9

Asså galet snygg hund du har! chokladfärgen! 😍 Är han registrerad i skk? 

Ruffwear väskan kommer jag inte kunna köpa, men en vanlig en bara :)

Ison
2/19/14, 3:47 PM
#10

Nä han är inte de tyvärr:/.. Han är en galet snygg shitbull;) haha! Jo men absolut! Tänkte mer att just den går rätt långt bak på ryggen, om din är känslig kanske det skulle passa bättre med en kortare. Eller så kanske de är så långt bak på ryggen för att fördela vikten bättre? Jag tror absolut det är ett bra alternativ:)!!

Ison
2/19/14, 3:49 PM
#11

Vart i landet bor du? Tänkte om du bor i närheten av Västerås så hade vi kunnat träffas så hade du ju kunnat prova:) så slipper du köpa och det inte funkar.

[AmstaffLeo]
2/19/14, 4:57 PM
#12

Blir långt o köra till västerås, tyvärr! men jag ska nog köra med denna, billig och ser helt ok ut. det enda som stör mig är att den ser så massiv ut på den hunden.. 

http://www.hooks.se/product.aspx?productid=042951&deptid=1128&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC

Ison
2/19/14, 6:08 PM
#13

Den här då? http://www.doggie.se/hund/populart-till-hundar/klovjevaskor/backpack-extreme lite dyrare förvisso.. Men ser lite mindre ut över ryggen. http://djurmaxi.se/klovjevaska-benmotiv-p-9187.html eller kanske http://www.petsonline.se/hund/klader/rygglangd-0-29-cm-/klovjevaska-gra/?utm_source=shopello&utm_medium=click&utm_campaign=shopello-click Ser ju ut som de går rätt långt bak på ryggen de flesta faktiskt så spelar kanske inte så stor roll:)

Annons:
[AmstaffLeo]
3/25/14, 9:20 PM
#14

#13 Ursäkta för segt svar. Tack för tipsen, ska kolla in vilken jag gillar mest :)

Körde lätt DW för några dagar sen och det gick bra! vi körde inget långt pass heller. Ville re-introducera honom för grejen bara. viktmanchetter ska köpas!

Upp till toppen
Annons: