Annons:
Etikett10-att-bli-med-valp
Läst 3600 ggr
MissanTissan
2014-08-13, 21:57

Vill ha en amstaff

Hej!

Jag har ett tag nu funderat på ett till djur.
Hemma har vi redan två hundar och två råttor, men jag har så mycket extra tid och plats för ännu en liten skit<3

Så nu har vi funderat på en till hund, och jag skulle vilja ha en Amstaff. (Har haft Amstaffs på jourhem) Hundarna vi har är en border collie och en labbe. 

Det jag har förstått är att Amstaffs är väldigt gosiga och lätt tränade hundar som behöver maaassoor av motion. Vilket inte är ett problem alls, som sagt, vi har en border collie så vi är ute ett x antal timmar per dag och aktiverar våra hundar.
Det vi gör är tex, Cyklar i skogen i några timmar, tränar agility, spåra, freestyle, dog parkour, och på vintern får dom dra pulkor med småbarn i ^c^

Men eftersom min pappa vuxit upp i USA så tror han att Amstaffs är aggressiva hundar.

Vilken slags information skulle behövas för att ändra hans syn på den här rasen? 

Och vad behöver man veta om den här rasen innan man köper den?

Har uppfattat att socialisering är extremt viktig. Samt mental stimulering. 

Och om det blir den här rasen, så kommer vi adoptera. Men vad är smartast, en valp eller en äldre hund?

Hälsningar, Missan och djuren! ❤️

Sajtvärd för Border Collie iFokus

Annons:
lollonr4
2014-08-13, 22:08
#1

Mina erfarenheter är att ofta är dem inte aggresiva utan det är deras sätt att leka många misstolkar det. Dem är lite buffliga men är bland dem mäst lojalaste och människokäraste hundrasen.

Wellcraft
2014-08-13, 22:11
#2

Det låter som det du har att erbjuda skulle passa en amstaff perfekt.

Att tänka på? Romantisera inte rasen eller dess ursprung, nu menar jag inte att du behöver tro hundarna som rabiata mördarhundar - för de är dem inte, men de är kraftiga hundar med kraftiga käkar som kan orsaka stor skada, att släppa ihop en amstaff med en mindre hund tycker inte Jag är någon vidare bra idé, men det är upp till var & en.
Respektera din omgivning, vissa är livrädda för större bullhundar (amstaff, rottis osv) & det får man helt enkelt respektera - detta gäller oavsett ras förstås, men de flesta (enligt min erfarenhet) är oftast rädda för de omtalade "farliga" kamphundarna.

Kom också ihåg att en amstaff i slagsmål kan vara svår att få bort från den andra hunden, då de gärna biter sig fast, de är ju kända för att kunna låsa käftarna - dock låses dem inte bokstavligen men de är mycket starka.

Låter jättetråkig nu, men tycker det är viktigt att upplysa. De flesta amstaffs är riktigt trevliga & de jag har träffat har alla varit trevliga mot andra hundar & djur.

Köp ifrån en seriös uppfödare, kolla bak i ledet & på ev. MH, träffa föräldrar & ha en god kontakt med uppfödare.

Amstaffs ska inte vara aggressiva mot varken djur eller människor, men speciellt aldrig mot människor, de har alltid avlats till att vara vänliga mot människor.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

MissanTissan
2014-08-13, 22:48
#3

#1 Jag har haft boxer förut så jag är van vid hundar som leker hårt (Brukade ha blåmärken över hela armarna efter att vi lekt) men det var det roligaste som fanns!

#2 Jag är väl medveten om deras kraft. Vi har haft boxer och två av våra grannar har boxer. Samt en dobermann som bor en kort bit härifrån. Vi har turen att bo i ett område med väldigt få hundrädda människor eller rasfixerade. Jag har också förstått att det är livsviktigt att inte favorisera en av sina hundar med en amstaff.

Känner rätt få amstaffs men en rätt stor mängd blandisar. Dom flesta är väldigt snälla och människonära! Men låter extremt mycket i kopplet vid hundmöten. Vilket är lite sisådär. Men jag ska inte klaga, mina hundar kan ibland låta också. (Då dom kommer från dåliga hem och ena var gatuhund)

Eftersom vi jobbar för hundräddnings organisationer så skulle vi vilja adoptera istället för att köpa av uppfödare. Tycker det är viktigare att alla hundar ska ha hem en att alla hem ska ha stamtavlehundar ^^ Men det här betyder inte att vi inte kommer se till att den mår bra.

Hälsningar, Missan och djuren! ❤️

Sajtvärd för Border Collie iFokus

Underbarn
2014-08-14, 21:23
#4

Okej nu är inte min hund "renrasig" amstaff och hon är mindre än en amstaff men är bullhund (enligt uppfödare pitbull) men hon går jätte bra ihop med min 6 kg hund utan tillsyn. Våran 1.5 kg hund funkar också bra men där har vi tillsyn just för hon leker hårdhänt. Hon har aldrig bråkat med någon hund mer än sina syskon vid lek. (Vi fick bryta av innan det gick för långt, lek blev tillslut allvar). Amstaff är inte aggressiv mot människor, men enstaka individer kanske mot vissa hundar. De är snälla och lojala hundar. =) de brukar inte ifrågasätta sin roll i flocken (de accepterar att matte/husse är högre i rang och testar inte, som tex rottweiler). Så upplever jag iaf det som! Sen är min tik väldigt vaktig och ska skälla (lågt) för att tala om. Men hennes syskon (några) är inte lika vaktig tex. Hon är osäker och skäller tex på cyklister, folk som går förbi osv men hon skäller inte på hundar. :)

Wellcraft
2014-08-15, 13:44
#5

#4 Rang & dominans existerar inte öht mellan olika arter, kan vara bra att komma ihåg 🙂

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

MissanTissan
2014-08-15, 16:04
#6

Vi hade en amstaff mix som var huuuuur underbar som helst! Låg tät tät och sov undernatten och skulle inte göra illa en människa för någon anledning. Däremot gillade han inte nya hundar, utan det tog ett tag för honom att lära känna och lita på  hundar då han hade blivit påhoppad av ett ex antal hundar i sitt förra hem. Men efter att dom lärt känna varandra var det INGA som helst problem!

Hälsningar, Missan och djuren! ❤️

Sajtvärd för Border Collie iFokus

Annons:
Upp till toppen
Annons: