Annons:
Etikettövrigt
Läst 6456 ggr
Cahira
2015-04-02, 22:11

Koppellagen

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Detta framgår av paragraf 16 i lagen (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter. Där står att hundar ska hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt.

Denna artikel är en påminnelse om koppeltvång nu när vilda fåglar och andra djur ska ha sina ungar. Läs mer här: http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/Det-har-galler/Hundar-i-naturen/

och här: http://www.natursidan.se/nyheter/kom-ihag-hundar-ska-vara-kopplade-nu/

Nu kan brott mot denna lag till och med ge böter. http://www.expressen.se/nyheter/nu-kan-hund-utan-koppel-ge-boter/

Vet att expressen är kanske inte bästa källan i världen, men det är viktigt att tänka på ändå. Lägg på minnet! 1 mars till 20 augusti. 

Bild: http://www.publicdomainpictures.net/

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Annons:
Stallmima
2015-04-02, 22:34
#1

Hur går anmälan och bevisning till om man ser en hund okopplad nu?  Mobilfilm eller?  Det kan vara svårt att få reda på namnet på hundägaren tror jag  🤔

Cahira
2015-04-02, 22:39
#2

En hund får vara lös om den är under sådan kontroll/lydnad att det är samma som om den vore kopplad. Tyvärr väljer folk att tolka det fritt eller något för många lösa är inte under denna kontroll. Speciellt i skogen där djurbebisar finns överallt. 

Hur man anmäler tror jag du får bäst svar av polisen.

Sajtvärd för Vallhundar, Pälsvård & Klickerträning
Medarbetare hos Hundar & Lantdjur. 

Upp till toppen
Annons: