Annons:
Etikett05-hälsa-sjukdomar
Läst 9442 ggr
ivoryx
2013-09-07, 17:01

Demodex eller annan åkomma?

Vår ny adopterade flicka har fällt mycket päls och är väldigt tunnpälsad de som ägt henne innan påstår att det är pga valparna och att pälsen kommer tillbaka. Tycker dock att hon kliar sig hyfsat mycket är rätt röd. Man ser att det finns fläckar med gammal päls kvar (längre) och sen att det har kommit ett tunt lager med ny päls runt om. Svårt att få med på bild men här är en bild. Vad tror ni? Kan man smörja eller spraya med något? Båda våra hundar äter precept adult nu.

Annons:
kalindas
2013-09-07, 17:04
#1

Ser hunden ut sådär så skulle jag åka till veterinär så fort som möjligt! 
Kan vara rävskabb eller allergi. Absolut inget du bara kan smörja bort.
Det måste ju var otroligt plågsamt för hunden!

Har absolut inget med valpning att göra.

/Elisa

ivoryx
2013-09-07, 17:06
#2

Vi har bokat tid med veterinär, så hoppas på det bättre.

kalindas
2013-09-07, 17:37
#3

Bra! 
Lycka till! 🙂

/Elisa

Lilla G
2013-09-08, 08:55
#4

Tikar fäller ofta ur efter valpar och kan se ganska loppiga ut i pläsen. Dock ska hon ju inte klia och vara röd :/
Jag skulle sätta in olja, typ viacutan. Bada av med ett k-hex shampo, rekomenderar TrizChlor.
Om det inte ger med sig snabbt på detta så uppsök veterinär eller om det ökar med klieri under behandling.

ivoryx
2013-09-08, 09:28
#5

Vart kan man hitta dessa schampon och olja? Båda ska vaccineras och då ska vi kolla upp samtidigt, då vet jag iaf att det bl.a. Kan vara valparna men tror också hon har nån allergi, hon är under foderbyte nu. Tack för svar

Mischa
2013-09-08, 10:19
#6

Klorhexidinschampo kan du hitta på apoteket och ev. i djuraffär.

≧◔◡◔≦

Annons:
kalindas
2013-09-08, 11:59
#7

#5
Be dem kolla för rävskabb. Verkar vara ganska mycket sånt i år. Träffat på flera hundar med rävskabb.

/Elisa

Lilla G
2013-09-09, 05:30
#8

Som Mischa säger. Apoteket eller hos veterinären. Går även att beställa på http://www.veterinarbutiken.se/
Bara för att hunden kliar behöver det inte betyda att den har en allergi. Det kan också vara en bakterieinfektion, svamp eller ohyra.

ivoryx
2013-10-01, 07:15
#9

Har nu köpt klorhexidin schampo, ej testat än men ska. Var hos vet och de sa inget speciellt men har nu bytt foder och hon är inte alls lika röd o h kliar sig lika mycket. Ny päls har börjat komma ut men fortfarande rätt tunnpälsad. Märkte dock att efter hon lekt i gräs blev hon väldigt prickig och röd så tror det bl.a. Skapat irritation och ska nu tvätta med schampot som kom i veckan. Men hon ser MYCKET bättre ut :)

JaSSo0
2014-11-12, 21:16
#10

Det ser ut som Nicky Bor ni i uppsala?

Jag hade henne sen hon var valp hon älskar att krypa under täcket och mysa..

Hon gillar inte att dela maten med min hane.. Ni sa se upp att inte ha henne lös då hon kommer inte överens med andra Tikar och se upp för katter..

Ja det är fodret hon ska ha en speciell foder som heterPrecept hundfoder

GHH
2014-11-15, 11:17
#11

När min amstaffkille fick utslag i somras så gjordes det skraprov för demodex hos veterinären och vi gjorde en foderutredning på 8 veckor. 

Hon kan ju vara som min överkänslig mot gräs och har en säsongsbaserad allergi :)

Uppfödare på Guldhjärtats hamsteruppfödning  http://guldhjartatshamstrar.weebly.com

lofghost
2014-11-25, 10:29
#12

Min hane fick röda utslag i somras, Men enbart på vita partier. 
Fick tillsagt att det kunde vara solexem som hundar med vitt brukar få. Då det vita tydligen är mer känsligt för sol. 

Skulle byta halsband till ett brett med mjuka kanter. rengöra med koksalt 2 ggr per dag och smörja med Inotyol efter varje rengöring. Det gick över på någon dag.

[Natchie]
2015-06-02, 16:15
#13

vet att jag kommer in lite sent på den här diskussionen så förhoppningsvis har det blivit mkt bättre för din hund nu, men jag vill ändå (om du inte redan gjort det) starkt rekomendera att det görs en fullständig allergi utredning på henne, jag har själv haft en amstaff tik som vid 3års ålder började få märkliga exem å hon började oxå plötsligt klia sig väldigt mkt-tog henne till veterinär och efter många besök å många olika behandlingar krävde jag en fullständig allergi utredning: hudprover,biopsier,foderutvärderingar,blodprover mm mm tillslut fick vi svaret- å hon var allergisk mot nästan allt!! plus fick svåra bla  svamp- exem i perioder :( Men hade jag inte gjort en fullständig utredning hade jag ju aldrig fått veta det bästa sättet att få min hund att må bra igen å att forts hålla sig frisk o må bra för resten av sitt liv. Tack vare en grundlig utredning visste jag precis vad som var bra för henne och precis vad som inte var bra och direkt skadligt för henne och tack vare den kunskapen kunde jag anpassa skötseln (bad i spec. vet. scampoo varje dag, salvor, lösningar mm, mediciner, special foder mm)  så det blev det absolut bästa för henne, min älskade tjej-. så hon kunde leva å må jätte bra o vara frisk och symptom fri resten av hennes 11år! Och hon levde lycklig och fri från sådana problem ända fram till i juli 2014- då hon pga sin atros (som plötsligt blev ohållbar och gav min hund en hemsk smärta) somnade in och blev min ängel….saknar dig såå min underbara tjej-älskar dig för alltid och du har alltid en alldeles speciell plats i mitt hjärta- det är du och jag för alltid!

Annons:
[Natchie]
2015-06-02, 16:30
#14

glömde skriva i mitt förra inlägg att när du ska boka tid hos veterinären för exem el andra hud problem så ska du alltid se till att du får tid hos en veterinär som är specialiserad på just hud

[Natchie]
2015-06-02, 16:43
#15

hoppsan, råkade komma åt knappen innan jag skrivit klart, vad jag menade va att man ska se till att man får en tid hos en veterinär som är specialiserad på just hud och hud problem, mkt viktigt! Å att den vet. du va hos "inte sa ngt spec" förmodligen beror på att du inte var där pga hud problemen och när man kommer till veterinären för att vaccinera så går det mer el mindre på löpande band, dom vaccinerar BARA å sen e d dags för nästa hund som ska vaccineras lixom, så du kan aldrig kolla upp nånting när du är och vaccinerar, ja- förutom vaccinationen då såklart! Måste alltid bokas tid speciellt för hud problemen!! viktigt att tänka på!

[Natchie]
2015-06-02, 18:01
#16

Tänk också på att när en hund ser ut så som din hund på bilden gjorde så ska du ju absolut INTE använda ett vanligt halsband då det skaver och irriterar huden och pälsen ännu mer, rekomenderar att när en hund ser ut så som på din bild el har andra problem runt hals å nack parti ska man inte använda något på hunden som ev kan skava el på annat sätt kan irritera området ytterligare, rekomenderar att ni i ett sånt läge använder tex en sele el dylikt som inte kommer åt det irriterade området så det får en chans att kunna `läka` utan att irriteras ytterligare hela tiden!

Upp till toppen
Annons: