Annons:
Etikett06-träning-inlärning
Läst 2461 ggr
Zahara
2012-10-18, 20:37

hur får jag sämja mellan mina hundar?

Har en Jack Russell på 5,5år och en Amstaff på 8månader, båda hanar och ingen av dem agressiva. Tyvärr så hoppar nu jacken på amstaffen som så klart försvarar sig och jag vet inte riktit hur jag ska lösa detta, det är ju så att Jacken riskerar ju sitt liv liten som han är mot amstaffen och i värsta fall får vi omplacera en av dem. jag älskar båda och sitter här redan men tårfyllda ögon. Blrde att en får åka blir det amstaffen.

Men hur gör man?annons på blocket känns inte så dära wow, finns det organisationer som kan hjälpa en? Hemmet är ju JÄTTE viktit och likaså att han inte får säljas vidare. Han är barnvänlig och tränas i lydnad, van vid landet och att springa fritt och har aldrig bråkat med någon annan hund än vår andre här hemma!

I dag flög jacken på amstaffen när amstaffen ville leka vilket slutade med att jag fick gå in och bryta och jacken har stora sår i huvudet, nästa sekund sover de ihopa framför spisen…

Tipps mottages gärna!

inget är omöjligt. Det tar bara lite längre tid! gottoblandat

medarbetare på scrapbooking.ifokus

Annons:
Zahara
2012-10-19, 18:02
#1

ingen?

inget är omöjligt. Det tar bara lite längre tid! gottoblandat

medarbetare på scrapbooking.ifokus

[Madlene]
2012-10-19, 18:31
#2

kan tipsa om att det finns Omplacering I Fokus :)

Jenna_Nord
2012-10-19, 20:50
#3

Har inte varit med om liknande, därför jag inte svarat.
Men har du testat att säga till jacken på skarpen när han går på din amstaff? Det är ju trots allt den som ställer till problem och som skulle behöva lära sig att tolerera andra hundar. Är det vid speciella tillfällen som vid mat eller något, eller är det helt oprovocerat?

Du kanske kan skriva samma inlägg i hundar i fokus. Kanske någon där som varit med om samma sak och kan ha lite tips. Annars är det som alltid väldigt svårt att omplacera lite äldre valpar, och spec av denna ras :/

Mvh Jenna

Zahara
2012-10-20, 10:56
#4

Är när amstaffen vill leka som och han inte accepterar när jacken säger nej, innan har det bara varit morr och visande av tänder men nu blev det ju bråk på riktigt. Får kanske träna amstaffen att ge F i jacken punkt. som det är nu efter bråket morrar jacken bara han ser amstaffen :( Så egentligen är det ju amstaffen som i grunden börjar…

inget är omöjligt. Det tar bara lite längre tid! gottoblandat

medarbetare på scrapbooking.ifokus

Waymore_Hoss
2012-10-20, 13:17
#5

Jag tycker du ska ha hundarna separerade i fortsättningen. Vill det sig riktigt illa så behöver du inte tänka på en omplacering.

Jenna_Nord
2012-10-20, 14:38
#6

Fast att en valp vill leka kan du ju inte i grunden kalla att den "börjar". Det är synd att din äldre hund inte klarar av valpen, det är ju tyvärr sånt som händer. Därför det är väldigt viktigt att man vet hur ens första hund är innan man skaffar en andra.

Men om jacken har sagt till när h*n inte vill mer och amstaffen inte lyssnar, då får du ju säga till amstaffen och lära den att det är inte okej att leka med den äldre hunden. Och lära amstaffen att visa respekt. Det är ju lite samma sak som att förbjuda lek och annat med katter som inte gillar det.
Sen hade jag kanske gjort någon liknande skvallerträning med jacken så att den börjar förknippa amstaffen med något positivt istället.

Mvh Jenna

Annons:
Zahara
2012-10-21, 12:08
#7

#6 fast när jacken säger nej till amstaffen så ska han ju sluta vilket han inte gör vilket i sin tur startar kivet så då blir det ju unghunden som ska lära sig acceptera ett nej….

#5 tänker inte hålla dem separerade då kan jag ju aldrig få dem att fungera ihopa, de är separerade när jag inte är där.

inget är omöjligt. Det tar bara lite längre tid! gottoblandat

medarbetare på scrapbooking.ifokus

Jenna_Nord
2012-10-21, 12:52
#8

#7

Tyvärr så fungerar det inte alltid så. Det finns måånga hundar som inte bryr sig de minsta om när de blir tillsagda av just andra hundar.

Har en bekant som har en husky som skulle åka i baksätet på en bil tillsammans med min lapphund. Han var oerhört oförskämd och studsade runt överallt, trampade på henne och var allmänt störig. Min lapphund som annars har mycket tålamod, sa till riktigt på skarpen! Hon visade tänder och markerade flera gånger med hugg efter honom att det inte var okej. Men det hjälpte inte, han tog det som lek.

Så tyvärr är alltför många hundar kroppsspråk-fattiga. Det förstår helt enkelt inte vad det andra djuret av samma art säger.
Något jag tror beror på sämre socialisering med vettiga hundar i tidig ålder.

Jag hade alltså satt ner foten i marken helt enkelt och lagt mig i. Hoppas att det löser sig så du slipper omplacering, för allas skull:)

Mvh Jenna

vallhund
2012-10-22, 01:56
#9

# 7

Jag tror att det oxå kan bero på att en del hundar, speciellt yngre är väldigt buffliga i sig själva, vilket ofta mattas av med åldern.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Zahara
2012-10-22, 16:38
#10

#8 fast han är duktig på "hundspråk" Båda mina tränare har sagt att det är sällan man ser en hund som är så tydlig i sitt språk.

#9 bufflig är han! med både hundar människor och hästar vilket vi tränar på var dag, han har lliksom inte riktit koll på sin storlek!

samtidigt måste jag få jacken att acceptera att han bor här med punkt slut, ja jag vet vad jag har och göra all ledigt tid: träna träna träna.

inget är omöjligt. Det tar bara lite längre tid! gottoblandat

medarbetare på scrapbooking.ifokus

Chilli10
2012-10-23, 09:45
#11

Börjar de bråka tex när ni går på kopplade promenader också/när ni ligger i soffan?
Eller ligger problemet enbart i att ast'n inte lyssnar när jrt'n säger ifrån?

Om det enbart är i samband med lek skulle jag inte låta dem leka alls.
Om det är mer i flera vardagliga situationer skulle jag hålla dem separerade.

Zahara
2012-10-24, 21:18
#12

#11 enbart vid lek, annars går det hur bra som helst! Vid promenader och matdax eller vila osv osv är det inga problem alls! de har tom samma bur i bilen!

inget är omöjligt. Det tar bara lite längre tid! gottoblandat

medarbetare på scrapbooking.ifokus

tezzla
2012-10-25, 11:38
#13

se till att dom är aktiverade och lugna inne, inget lek inne alt ute, dela sjklart av om du lämnar dom ensamma så inget händer och se till att dom funkar annars, promenader mm

om det är vid lek/stress det går över styr så är det bara se till att dom är lugna

Annons:
Zahara
2012-10-25, 14:23
#14

#13 att aktivera dem uhopa går med bra, stressade är dem inte utan är när de(valpen) vill "starta" leken själv som det blir bråk. Antar att fom nu är det lek när matte är med och leker annars inget lek.

Hundarna springer fritt på vår gård, får 20minuters promenad x 2 per dag, i bland var för sig och ibland tillsammans, vi leker/tränar var dag i bland svårare lydnadsträning och i bland bara lek med bollar, söka, drag osv. Hundarna är i vars en gård när vi inte är hemma. Äter sidan om varandra ocg dricker ur samma skål :)

Just nu har jag träninig på amstaffen för att få bort lite av hanns bufflig och hoppighet, men känns redan bättre här hemma! Är på honom så fort jag ser att han är på väg och avleder med annat till honom!

Tack för alla tpps!

inget är omöjligt. Det tar bara lite längre tid! gottoblandat

medarbetare på scrapbooking.ifokus

Upp till toppen
Annons: