Annons:
Etikettutställning-tävling
Läst 9832 ggr
[AmstaffLeo]
2013-01-03, 00:34

Månadens Amstaff December

The Kids Best Friend's Dark Knight - Nero har fått äran och titeln. Han är nu automatiskt med och tävlar om att bli Årets Amstaff 2012!

Hej, Mia heter jag och jag tänkte att jag skulle presentera mig själv och min käre livskamrat.

Jag är 26 år gammal, bosatt i de Jämtländska skogarna. Jag bor tillsammans med mina två hundar, Dewi och Nero, i en ytterst liten håla vid namn Bodsjöbränna (ca 2 mil väster om Duved).

Jag jobbar som butiksbiträde på ett så spännande ställe som Ica Toppen i Duved. Alltså, inte alls så spännande, men jag trivs.
Har ett arbetsschema som passar mig och mina hundar alldeles utmärkt, så jag ska inte klaga.
Så med andra ord, när jag inte jobbar så är det 100% fokus på hundarna.

Månadens amstaff då?

The Kids Best Friend's Dark Knight - Nero, även kallad "kokosnöten".

Myror i brallan, bushund och otroligt kärleksfull!
Han älskar att arbeta, både med kropp och knopp. Han är som en liten maskin när det gäller fysiskt arbete och snabb som tusan på att lära sig nya saker med klickern!

Nero är min foderhund som jag deläger med Olga&Daniel på Kennel Ruffwood.

Han bor hos mig som en aktiv sällskapshund och högt älskad familjemedlem. Det vi hittills riktat in oss på är utställningar, när det kommer till tävlingar, och det har gått väldigt bra under Neros första år.
Redan vid 14 månaders ålder har han charmat flertalet domare och sprungit hem 6 CERT!

Jag är inte så intresserad när det kommer till t. ex. lydnad, men det är nog mest p.g.a bristande kunskap.
Men vi kör lite amatörlydnad på hemmaplan i uttröttningssyfte, varvat med DW, springa lös i skog och mark, busa med "storasyster" Dewi, klickerträning, jag tolkar på miniskidor efter hundarna och så viltspårar vi en del (när jägarna behagar att hålla sig ur skogen).

Viltspår är något både jag och hundarna uppskattar väldigt mycket, så det är något vi kommer satsa på att tävla i.. Så fort matte fått fingrarna ur och kollar upp anlagsprov. :)

På hemmaplan, när vi inte tränar eller busar, då myser vi! Nero älskar att ligga nära och att pussas, och det ska helst vara på munnen, eller i alla fall i ansiktet. Han skulle nog kunna pussa ihjäl någon, då det kan vara lite svårt att få luft när han får tillgång till ens ansikte. ;)

Kortfattat om Nero, en intelligent, snygg och stark kille med ett hjärta av guld. Och världens mammagris, MIN mammagris. <3

Annons:
MiaLisaSofi
2013-01-13, 21:05
#1

Min lilleman. Tack för alla röster! :D

Upp till toppen
Annons: