Annons:
Etikett01-allmänt
Läst 3082 ggr
Pajjen
2013-01-30, 16:29

Aktivering för tuggande hund?

Har en amstaff (valp 8 månader) som är väldigt glad för att tugga.

Hon har tuggat sönder alla leksaker vi gett henne, det har varit hårdplast-leksaker.

Nu har hon börjat tugga sönder kläder, täcket mm. här hemma som inte är så populärt att hon gör.
Hon har leksaker hemma, och vi går promenader, går valpkurs, leker med henne allmänt.

Vi vet inte riktigt vad vi ska göra.. Är här någon som har något tips på vad man kan göra för att få ha sina grejer ifred utan att dem ska bli uppkäkade/sönder bitna hela tiden?

http://marslammet.blogg.se (Ett liv med ätstörningen Anorexia Nervosa och lite för mycket energi i en lite för liten kropp)

Annons:
[Madlene]
2013-01-30, 16:33
#1

Ben.

pv60
2013-01-30, 17:35
#2

Vår lilla valp käkar vedträn. Gammelhunden älskade att riva sönder gamla tygstycken, urtvättade lakan mm.Gjorde klutar av dem. Mjölkkartonger, toarullar med godis, tidningsbollar med godis att söka efter. Jaga en PET-flaska med godis som man får slita sönder när leken är slut.

Det funkar på våra Amstaff-mixar. Lycka till

Pajjen
2013-01-30, 20:00
#3

#2 tusen tack för alla tipsen! fick en massa idèer som vi ska testa oss fram med för att se vad som passar lilla damen. :)

och urgoa hundar du har förresten. :)

#1 vi brukar köpa ben till henne, men dem små/medel stora benen tuggar hon upp på mindre än en timme och hon ska heller inte ha för många. köpte ett jäätte-big-size-ben men det tog slut och dem i denna djuraffären här är ganska sega med att få in dem. :)

http://marslammet.blogg.se (Ett liv med ätstörningen Anorexia Nervosa och lite för mycket energi i en lite för liten kropp)

Kalli
2013-01-30, 20:03
#4

Testa märgben då? De går dessutom att "återvinna" genom att fylla dem med uppblöt torrfoder och lägga i frysen. Fast båda mina hundar gillar även att tugga på tomma märgben, helst om de är större med lite tunnare ändar.

[Madlene]
2013-01-30, 20:08
#5

#4 Råa märgben som finns t.ex i mataffärer och dylikt är också att rekommendera, Fråga de som jobbar om de har stora märgben som de kan såga och plasta in :) Funkar utmärkt :)

Ketang
2013-02-02, 17:17
#6

Gamla avklippta jeans ben som man flätar ihop hårt brukar hålla bra! Om man syr ihop ena änden på benet eller gör en knut, kan man stoppa i tennisbollar, tuggben, märgben osv i benet och knyta/sy hop med. Hemgjorda leksaker är oftast både billigast och bäst.

Jag köper ibland ett gäng billiga mjukisdjur på loppis, tvättar och låter hundarna leka med. Billigt och bra :-)

Annons:
Upp till toppen
Annons: