Annons:
Etikett05-hälsa-sjukdomar
Läst 3297 ggr
wewwe2
2013-02-27, 12:07

Bakteriell infektion?

Skulle vilja ha tips och tankar från er angående vår amstaff blandras som blev sjuk för lite mer än en vecka sedan.

Det började med att han inte hälsade på mig när husse kom hem med honom. Det är inte normalt för att vara honom! Jag fick locka på honom för att han skulle komma till mig och då skakade han i hela kroppen. Han var jättehängig och varm och vi upptäckte utslag på utsidan av låren.

Ringde till veterinären morgonen efter och fick en akuttid. När han kom in hade han utslag över hela kroppen och han hade feber. De tog blodprov och konstaterade att han hade en infektion. Vi fick utskrivet antibiotika som han ska gå på i 20 dagar och han har nu piggnat till. Utslagen börjar "läka ut", men man ser dem fortfarande.
Han kliade inte sig på utslagen från början, men efter några dagar började han klia en del. Jag tror dock att kliandet har med läkningen att göra.

Han har tidigare haft en allergisk reaktion på insidan av låren och vi gjorde då ett allergitest där de konstaterade att han uppvisade en svag rekation mot garderobskvalster. Dessa utslag försvann efter en kur kortison och har inte kommit tillbaka efter det.
Jag tror att de nya utslagen har med något annat att göra eftersom de ser annorlunda ut (en del är som finnar med gult i mitten) och han har dem över hela kroppen. Han hade heller ingen feber och var nedsatt första gången han fick en allergisk reaktion.

Är det någon som känner igen sig i detta? Veterinären verkar ju inte veta vad det beror på. Hon nämnde foderallergi, men jag tycker att det verkar konstigt att de skulle bli så pass sjuka av det och få feber dessutom.

Kan tillägga att veterinären hittade något märkligt eksem runt halsen på honom när vi var på återbesök. Det såg ut som att han fjällade och det sitter precis där halsbandet är.

Tacksam för tips och råd.

Annons:
Fjordell
2013-02-27, 20:21
#1

Besitter inte så stor kunskap om sådant och har heller ingen erfarenhet av det, så ska nog inte uttala mig om det heller, men jag puttar upp tråden lite åt dig.

Mischa
2013-02-28, 11:50
#2

Försök få tag i en veterinär med lite mer kompetens på allergi/hudproblem.

I sthlmtrakten finns:

http://www.djurakuten.se/kerstin-bergvall-hud/

Och i GBG:

http://www.vastradjursjukhuset.se/Om_oss/Veterinarer/Robert_Cikota

≧◔◡◔≦

wewwe2
2013-02-28, 12:06
#3

Vi har varit hos en hudspecialist när vi upptäckte hans första allergi. Då gjorde de ett allergitest (svindyrt) för att komma fram till att han "endast" hade en svag reaktion på garderobskvalster.
Vi köpte även speciellt shampoo som vi badar honom i, samt att vi testade allergifoder, men det blev ohållbart i längden.

Denna gången var det mer akut eftersom han var riktigt hängig och hade feber. Därför ringde vi till den veterinär som öppnade först på morgonen. De har väldigt gott rykte om sig, dock tror jag inte att de har någon hudspecialist.

Mischa
2013-02-28, 13:25
#4

#3 Var det ett pricktest eller blodprov?

≧◔◡◔≦

wewwe2
2013-02-28, 14:31
#5

Det var ett blodprov. Kan inte minnas att de skrapade av något från huden.

Mischa
2013-02-28, 16:45
#6

#5

Pricktest är när man injicerar små doser av allergener in i huden för att se om det skapar en reaktion.

Vad jag fått höra så är det säkrare, men under förutsättning att det görs av en erfaren vet. som kan tyda resultatet.

≧◔◡◔≦

Annons:
vallhund
2013-03-01, 01:17
#7

Varken blodprov eller pricktest är särskilt tillförlitliga mig veterligen. Var det en specialist du var hos, med specialistutbildning, eller någon som bara var intresserad av hud?

Finns inte så många specialister i Sverige, varken Hudspecialister eller allergologer.

Normal allergiutredning brukar börja med foder, dvs att man utesluter att det är foderallergi.

Här finns många tankar o erfarenheter samlade.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

wewwe2
2013-03-01, 08:20
#8

Ja vi började med foder också, men om jag förstått det hela rätt är det väldigt ovanligt med foderallergi hos hund. Verkar vara vanligare hos katter.
Veterinären vi gick till är specialist på dermatologi och medlem i Skinnklubben. Johanna Anderson heter hon och jobbar på Veterinärgruppen i Tygelsjö.

Bestillmyheart
2013-03-01, 12:13
#9

Vår vovve har fått lite sådana utslag på nosen från att han sniffar nere i marken när vi är ute, men låter som de du beskriver då de också ser ut som finnar.. Så om hunden rullat sig ute kan det ju vara något därifrån? T.ex. om han tenderar att äta snö, slicka på marken (kissfläckar t.ex.) så kan det ju helt enkelt vara så att han fått i sig någon bakterie?

Och ang. eksemet vid halsbandet kanske han är överkänslig mot något ämne detta är gjort av/behandlat med, och att det visar sig nu är då hans immunförsvar redan är nedsatt. 

Detta är endast spekulationer, men är inte så konstigt att fler problem med huden uppstår om denne redan är infekterad eftersom viss normalflora slagits ut!

Hoppas er vovve blir bra snart! :)

vallhund
2013-03-01, 12:34
#10

Jag konsulterade min web bekant som blir färdig vet i april, hen har specialintresse i hud o allergifrågor kanske med tanke på att hens hund lider av båda. Hen är mycket aktiv i tråden som jag länkade till i #7, har du läst den TS?

"Citat:

Ursprungligen postat av vallhund

På Veterinärgruppen i Tygelsö, är hon bra?
Tänker på http://amstaff.ifokus.se/discussions…?discussions-1

Vallis, störig som vanligt.

Ingen fara

Aldrig hört talas om henne, hon är ingen specialist men verkar genuint intresserad. Är medlem i skinnklubben som är en förening för hudintresserade veterinärer och hudspecialister. Borde således ha koll

Är det hon som TS varit hos? Verkar i alla fall behövas en ordentlig utredning där man börjar om från början. Med tanke på att hunden är en amstaff är det inte förvånande om allergi (oavsett vilken) ligger till grund för problemen.

Skulle inte gå tillbaka till en veterinär som börjar med att göra pricktest

I alla fall inte med något hudproblem."

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

byggare2
2013-03-01, 14:08
#11

vallhund det finnes spesiallister i stort set hela landet

i stockholm har dessutom.Hudmottagningen

Hudmottagningen

På DjurAkutens hudmottagning har vi landets enda veterinära hudmottagning som har veterinärer med  europaspecialistkompetens för hund och katt. Här arbetar skandinaviens enda tre hudspecialister som innehar europeisk specialistexamen; Diplomate of European College of Veterinary Dermatology…

vallhund
2013-03-01, 16:44
#12

Om det finns tre skandinavien så kan det inte finnas specialister i "i stort sätt hela landet"

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

wewwe2
2013-03-05, 13:28
#13

Tack för råden.
Jag har endast hunnit läsa lite på den tråden som du rekommenderade vallhund.
De gjorde aldrig något pricktest, utan endast blodprov.

Oavsett så har jag nu börjat med sele istället för halsband. Smart som han är så utnyttjar han det genom att dra, försöka ta sig fram till andra hundar osv… Tur att vi ska börja på kurs denna vecka! :)
Använder selen för att se om utslagen/fjällningen runt halsen försvinner.

Har även bestämt oss för att testa Vom & Hundemats foder. Pratade med en återförsäljare idag och hon trodde absolut att detta kunde hjälpa honom. Har läst massor om detta på nätet och det verkar som att det är bra till hundar som har allergi och/eller magproblem.
Dock blir det lite dyrare än fodret vi ger just nu, men det är det värt om han håller sig frisk!

Återkommer med hur det går!

Annons:
Upp till toppen
Annons: